Noodhulp en Weerbaarheid

Wereldwijd nemen natuurrampen toe. We willen onze kwetsbare naaste bijstaan in nood, en verlenen noodhulp direct na een natuurramp. Dit doen we via lokale partnerorganisaties die met elkaar samenwerken.

Na de acute noodhulp focussen we op weerbaarheid. Hoe kan de lokale gemeenschap sterker en veerkrachtiger worden? En hoe versterken we de regio zo dat deze een volgende ramp beter aankan? Zo is noodhulp geen eenmalige interventie, maar een langetermijn plan.

Vanuit onze ondersteuning hebben we aandacht voor diverse ontwikkelingen in de omgeving. Onderwijs, inkomen en opleiding en schoon drinkwater zijn allemáál van belang voor het opbouwen van een goed leven na een ramp. Gezamenlijk werken we wereldwijd naar weerbaarheid.

Afhankelijk van de plaats en de impact werken we regelmatig samen met het Christelijk Noodhulpcluster, bestaande uit zes Nederlandse christelijke organisaties op het gebied van noodhulp en ontwikkeling.

Mens en mentaliteit

Woord en Daad maakt mensen bewust van talenten en verantwoordelijkheden, om met een positieve instelling initiatief te nemen voor verbetering van de leefomstandigheden. Zowel voor als na een natuurramp.

Omgeving en economie

Woord en Daad werkt samen met professionele lokale organisaties, overheden en bedrijven die de uitdagingen van de omgeving omzetten in kansen. In alle hulp hebben we oog voor de stimulering van lokale economie, handel en natuurlijke leefomgeving. Dat helpt een land vooruit.

Lange-termijn aanpak

Woord en Daad gelooft dat samenwerken nodig is om de impact van lange termijn projecten te borgen.  Dat betekent hulp in verbinding met bijvoorbeeld huizenbouw, watersystemen, verhogen van inkomen en herstellen van de harmonie.

Geef voor noodhulp

Uw gift wordt binnen dit expertise-gebied ingezet waar dat het meest nodig is.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen