Waardig werk voor jongeren

Samen met partnerorganisatie Conviventia ondersteunt Woord en Daad al jaren jongeren als Yerin met vak- en ondernemerschapstrainingen. Ook ondersteunen we etnische minderheden, slachtoffers van gewapende conflicten, jonge alleenstaande moeders en vluchtelingen uit Venezuela.

Een goede opleiding biedt perspectief op werk. De vakschool past het onderwijs aan ontwikkelingen in de sectoren aan. Jonge ondernemers volgens korte trainingen in verschillende aspecten van het ondernemerschap. In 2024 investeert Conviventia in een groter digitaal trainingsaanbod. Zo kunnen bijvoorbeeld jongeren op het platteland een opleiding volgen zonder naar de stad te moeten verhuizen.

Soft skills

Veel Colombiaanse jongeren verdienen geld met drugshandel en andere criminaliteit. We investeren in de soft skills van deze jongeren. Deze training is gebaseerd op Bijbelse principes. Jongeren leren sociale vaardigheden en normen en waarden. Daarnaast is er veel aandacht voor hun persoonlijke ontwikkeling. Zo leren ze hun talenten ontdekken.

Zuidelijk leiderschap

De afgelopen twee jaar heeft Conviventia het werkgelegenheidsprogramma strategisch neergezet. In de steden Soacha en Cartagena bouwde Conviventia een netwerk op waarin de lokale overheid, bedrijven, onderwijsinstellingen en ngo’s samenwerken om jongeren te ondersteunen naar werk. De komende jaren ondersteunen wij Conviventia in hun leiderschap om werkgelegenheid en economische ontwikkeling tot stand te brengen voor jongeren (en ouderen) in Colombia.

Doelstellingen

  • 3.190 jongeren hebben een vakopleiding afgerond
  • 6.500 jongeren toegerust in het vinden werk
  • 4.700 jongeren getraind in soft skills
  • 3.900 kleine ondernemingen ondersteunt
  • 100 bedrijven en (overheids-)instanties actief in netwerk van Job Booster en vakscholen

Ja, ik draag bij aan verandering

U kunt bijdragen via het formulier op de volgende pagina. Of door uw gift over te maken via: IBAN NL64 RABO 0385 4870 88, eventueel onder vermelding van dit specifieke project.

Structurele giften zijn heel belangrijk voor de voortgang van ons werk. Hartelijk dank voor uw bijdrage.

Colombiaanse jongeren aan het werk is onderdeel van Werk en Opleiding