Waardig werk voor jongeren

Met korte ondernemerschaps– en vaktrainingen stimuleerden we jongeren een toekomst op te bouwen in Ethiopië. En met succes. Meer dan 20.000 jongeren vonden een baan of startten een onderneming. Tegelijk worden er jaarlijks meer jongeren werkloos dan we kunnen ondersteunen. Dat vraagt een andere manier van werken en denken.

Centers of Excellence

De afgelopen jaren startten we met Centers of Excellence voor de kledingindustrie, horeca en meubelproductie. Deze vakscholen bieden korte trainingen aan en onderscheiden zich door de goede kwaliteit van het onderwijs. Bedrijven werken mee aan de inhoud van de lessen. Dankzij de goede training ontvangen jongeren een hoger startsalaris. We ondersteunen de Centers of Excellence om hun verdienmodel te verbeteren en hun lesmethoden aan te scherpen.

Goede vaktraining

Dankzij korte, marktgerichte trainingen kunnen kwetsbare jongeren snel aan het werk. Dit trok de aandacht van bedrijven, andere vakscholen en de overheid. Samen met deze partijen starten we netwerken waarin geleerde lessen en successen gedeeld worden. Onder andere het Ministerie van Werkgelegenheid, de Kamer van Koophandel, vakscholen, werkgeversorganisaties en microkrediet organisaties nemen deel aan de netwerken. Vakscholen verspreid in het hele land kunnen deze kennis toepassen. Daarmee dragen we bij aan goede trainingen en banen voor honderdduizenden jongeren.

Blijven verbeteren

Ook onderzoeken we digitale oplossingen (bijvoorbeeld apps) die jonge ondernemers ondersteunen bij het starten van een bedrijf. Voor dit onderzoek werken we samen met 200 jonge, startende ondernemers. De lessen van dit onderzoek delen we in de netwerken.

Binnen de netwerken blijven we zoeken naar verbeteringen in de ondersteuning van jongeren naar een waardig inkomen. Via de netwerken staat dit thema structureel op de agenda. Zo werken we samen met lokale organisaties aan een waardig inkomen voor alle jongeren in Ethiopië.

Doelstellingen

  • Versterkte Centers of Excellence bieden hoogstaand onderwijs en hebben een duurzame samenwerking met bedrijven
  • Verbeterde toegang tot startkapitaal en coaching voor jonge, startende ondernemers.
  • Vakscholen, werkgevers en de overheid werken samen in netwerken

Ja, ik draag bij aan verandering

U kunt bijdragen via het formulier op de volgende pagina. Of door uw gift over te maken via: IBAN NL64 RABO 0385 4870 88, eventueel onder vermelding van dit specifieke project.

Structurele giften zijn heel belangrijk voor de voortgang van ons werk. Hartelijk dank voor uw bijdrage.

Sterk voor Werk is onderdeel van Werk en Opleiding