fbpx

Opklimmen in het kastensysteem van India

Job Booster springt in bij het aanbod van de overheid om 20 procent van de banen aan mensen uit een lagere kaste te geven!

Door het aanbieden van banen aan mensen uit een lager sociaal milieu biedt de overheid van India de mensen de kans op langzaam op te klimmen in de samenleving. En dit is hard nodig, want 30 procent van de Indiase bevolking leeft onder de armoedegrens. Partnerorganisatie Word and Deed India (WDI) heeft een beroepsschool in Hyderabad waar zij 400 studenten de mogelijkheid bieden om beroepsopleidingen te volgen. De functie van Job Booster is hierin om continu met het bedrijfsleven in gesprek te zijn over de wensen en eisen, om op die manier de TVET in staat te stellen om de jongeren met de grootst mogelijke kans op blijvend succes op te leiden. Job Booster zoekt hierbij naar werkgevers die aanzienlijke aantallen werknemers nodig hebben, om op die manier zoveel mogelijk jongeren deze kans te bieden.

Zonder uw hulp kunnen de mensen uit een lagere kaste moeilijk opklimmen. Met uw bijdrage kunnen wij jongeren in India helpen op te klimmen in de samenleving. Helpt u ook mee?

“Voordat ik meedeed aan het Job Booster programma was ik hard op zoek naar werk. Mijn familie kan het geld goed gebruiken voor bijvoorbeeld het onderwijs voor mijn zusje. De projectcoördinator legde me het idee van de training uit en ik ben er nu van overtuigd dat ik aan het werk kan gaan als salesman. Ik heb zoveel geleerd… Ik ben overtuigd dat dit mijn toekomst verandert…”

K. Kishore, deelnemer Job Booster

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen