Job Booster

Aan de slag voor een betere toekomst

Heeft u een baan? Voor jezelf kunnen zorgen geeft zelfvertrouwen. Zeker als de kinderen dankzij uw inkomen naar school kunnen. Daarom zetten we ons in voor werk en inkomen voor kwetsbare groepen. We bieden vakopleiding en arbeidsbemiddeling aan. Een baan geeft jongeren perspectief en eigenwaarde. Ze hoeven niet afhankelijk te zijn, maar kunnen voor zichzelf zorgen en de mensen om hen heen. Eén persoon aan het werk betekent gemiddeld voor 4 personen een beter leven.

21.458

jongeren aan het werk in 2021

80.000

familieleden en vrienden ervaren de positieve impact

Werk voor een betere toekomst

Het Job Booster programma focust zich op een complete aanpak rondom werkgelegenheid. Want werk geeft eigenwaarde, inkomen en hoop op een mooie toekomst.

  • Vakopleiding voor jongeren in groeisectoren
  • Lokale vraag naar werknemers is leidend
  • Lifeskills en christelijke vorming in het programma
  • Arbeidsbemiddeling en coaching naar een baan

‘Na de basisschool ging ik niet verder met school. Toch wilde ik na een paar jaar verder leren. Met een goede baan kan je onafhankelijk zijn. Dat is nodig, want mijn ouders zijn overleden. Op een dag hoop ik mijn eigen modezaak te openen.’

FoüdatouStudent mode en couture - Burkina Faso

‘Een paar jaar terug wilde ik vertrekken uit mijn land, ik had weinig kansen op de arbeidsmarkt. Na twee trainingen startte ik mijn eigen kapperszaak met gekregen spullen. Inmiddels draait het aardig. Ik ben in mijn land gebleven, en bouw aan mijn toekomst.’

AlamuKapper - EthiopiëLees Alamu’s hele verhaal in het jaarverslag

‘Ik heb veel praktijkervaring opgedaan, onder andere met een draaibank en een freesmachine. Dat is geen boekenwijsheid, ik leer echt vaardigheden. Naast de praktische vaardigheden heb ik veel andere dingen geleerd, zoals een positieve mindset en een professionele werkhouding. Verder hebben we sollicitatiegesprekken geoefend, dus daar heb ik veel vertrouwen in.’

MithunGraduate Werktuigbouw - Bangladesh

Geef voor Job Booster

Uw gift wordt binnen dit expertise-gebied ingezet waar dat het meest nodig is.

Actuele projecten

Opklimmen in het kastensysteem van India

De economie van India is booming! Maar ook al is het kastensysteem grotendeels afgeschaft, de mindset van de mensen is moeilijk te veranderen, omdat dat systeem honderden jaren heeft gefunctioneerd.

Jongeren aan een baan in Sri Lanka

Werkloosheid is in Sri Lanka een groot probleem. Job Booster werkt daar aan het verbinden van werklozen met het aanbod van de arbeidsmarkt. Door het trainen van studenten in samenwerking met bedrijven verzekeren zij studenten van een baan!

Stabiele werkgelegenheid in een nog instabiel Colombia

In Colombia is er veel onrust. Pas recent is er een vredesakkoord gesloten tussen rebellengroepering FARC en de regering.

5.000 banen per jaar in Bangladesh

Bangladesh is een land dat vrijwel elk jaar wordt geteisterd door overstromingen en andere natuurrampen. In dit land werkt Job Booster aan het tegengaan van de jeugdwerkloosheid door het verbinden van werkgevers en jongeren in opleiding.

Banen in de booming economie van Ethiopië

In Ethiopië heeft Job Booster projecten opgestart in de hoofdstad Addis Ababa en in het noorden van het land. Drie scholen leveren trainingen van hoge kwaliteit en de studenten van deze school worden door het project van Job Booster aan een baan geholpen!

Strijd tegen de jeugdwerkloosheid in Zuid Afrika

In Zuid Afrika is Woord en Daad samen met de lokale partnerorganisatie Mfesane actief bezig om jongeren aan een baan te krijgen. Volgens schattingen is 32% van de mensen onder de 30 jaar werkloos.

15.000 jongeren uit Burkina Faso aan een baan

In Burkina Faso bouwen we met Job Booster voort op de expertise die we in de afgelopen jaren hebben…

Sterk voor werk in Ethiopië

Elk jaar ronden zo'n 2 miljoen Ethiopische jongeren hun opleiding af. Maar slechts een heel klein deel vindt een baan. Daarom maken heel veel jongeren de keuze om te vertrekken. Ze verlaten hun land, en jagen hun dromen elders na.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen