Ooit was de kust van Benin onderdeel van de ‘Slave Coast’ en werd er veel geld verdiend met slavenhandel naar de andere kant van de Atlantische Oceaan. Tegenwoordig is er weinig van over van de welvaart en bungelt het land onderin de ranglijsten. De helft van de ruim 11 miljoen inwoners moet van minder dan 1,90 dollar per dag rondkomen.​ In deze context werkt Woord en Daad samen met lokale partners aan sterke gezinnen en goed onderwijs, zodat kinderen opgroeien in een situatie waarin ze kunnen dromen over een hoopvolle toekomst.

En daar willen wij graag aan bijdragen! Wij zijn 8 studenten van Driestar Educatief en wij hopen van 16-25 januari 2024 zelf in Benin te zijn. Als team ‘BenIn Afrika’ bezoeken we daar scholen, wisselen we kennis uit met docenten en ervaren we iets van hoe het leven in Benin is. Hiermee steunen we Geef Ze Een TIEN!, waarmee Woord en Daad samen met Driestar educatief werkt aan goed, christelijk onderwijs in Benin (en wereldwijd).

Steunt u/Steun jij dit werk ook? Maak een gift over via deze pagina en volg ons via @benin_afrika op Instagram. Bedankt!

Ja, ik steun deze actie

Alvast hartelijk bedankt!

Doneren