Kinderen leren deze dankdagweek na te denken over leiding van God in hun eigen leven en te danken voor Zijn trouwe zorg, elke dag weer. Daarnaast is er ook aandacht voor de meer dan 160 miljoen kinderen wereldwijd die dagelijks moeten werken. Deze kalender werd door Woord en Daad ontwikkeld met de jeugdbonden de HHJO, het HJW, de JBGG en het LCJ.

De inhoud van de dankdagkalender

Elke dag bevat naast de Bijbellezing en liedsuggesties ook vragen voor kinderen, gebedspunten en doe-opdrachten. Ook maken we kennis met Meskel uit Ethiopië, één van de landen waar Woord en Daad werkt. Kindslavernij is hier een groot probleem. Klik op de afbeelding van de dag om naar de bijpassende verwerkingsopdrachten te gaan (beschikbaar vanaf oktober).

Tip: wil je nu alvast aan de slag? Download de bouwplaat en maak je eigen spaargeldkistje!

Is je spaargeldkistje vol?

Schud hem leeg en maak het geld wat je deze week gespaard hebt over naar:

Stichting Woord en Daad – IBAN: NL 64 RABO 0385 4870 88, o.v.v. Dankdagkalender of doneer hier via iDeal. Hartelijk dank!

Download bouwplaat spaarkistje

Deel je zegeningen

Dankbaarheid en het delen van zegeningen met je naaste dichtbij en ver weg horen bij elkaar. In deze kalender duiken we in de wereld van kindslaven. Net zoals Jozef slaaf was, zijn er nog steeds meer dan 160 miljoen kinderen wereldwijd die dagelijks moeten werken. Dankzij goede trainingen en opleiding voor ouders kunnen deze kinderen toch weer naar school. Soms lukt het zelfs om kindslaven met hun eigen familie te herenigen!

Deze kinderen en hun gezinnen kunnen jouw gift goed gebruiken tijdens deze dankdagweek. Spaar je mee? Maak je geld over naar Stichting Woord en Daad via IBAN: NL64 RABO 0385 4870 88, o.v.v. Dankdagkalender, of via dit formulier. Dankjewel!

Samen de strijd aan tegen kindslavernij in Ethiopië

Ieder kind is het waard om op te groeien in vrijheid. Helaas zijn er wereldwijd miljoenen kinderen gevangen in een systeem van moderne slavernij. Bijvoorbeeld in Ethiopië. In Nederland staat erin de wet dat kinderen niet mogen werken. In Ethiopië zijn er niet zulke goede wetten voor kinderen. Daardoor kunnen volwassen mensen kinderen gebruiken om geld te verdienen. Dit noemen we uitbuiting. Het gebeurt weleens dat ouders hun eigen kinderen aan het werk zetten, omdat ze arm zijn en geld nodig hebben. Als kinderen moeten werken, kunnen ze niet naar school. Woord en Daad vindt dat dat moet veranderen. Daarom werkt Woord en Daad samen met de Ethiopische regering, zodat er betere wetten voor kinderen komen. En we proberen uitbuiting te voorkomen door arme gezinnen te ondersteunen. Helaas gebeurt het regelmatig dat kinderarbeid niet voorkomen kan worden. Woord en Daad ondersteunt deze kinderen, zodat ze niet meer hoeven te werken en weer naar school kunnen

Doneer

Dankdagkalender aanvragen

Woord en Daad gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Zie onze privacyverklaring.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.

Meer informatie?

Lisette Koolmees Relatiebeheerder Kerken en Basisscholen

Vraag de dankdagkalender aan