Als ondernemer betrokken bij Woord en Daad

Ieder mens is geschapen naar Gods beeld en alle mensen zijn gelijkwaardig. Daarom worden we gedreven om Gods liefde en barmhartigheid door te geven en te weerspiegelen aan onze naasten ver weg.

Als ondernemer kunt u bijdragen aan deze missie. Verspreid door heel het land sluiten ondernemers zich aan bij een lokale RegioOnderneming. Het lidmaatschapsgeld dat zij betalen, komt ten goede aan een project van Woord en Daad. Zo worden krachten gebundeld om met elkaar hét verschil te maken voor onze naasten ver weg.

Schoon drinkwater voor droog Ethiopië

Met de jaarlijkse ledenbijdragen steunen wij een aansprekend project in Ethiopië en zijn we daarbij betrokken. De kansarme bevolking van Ethiopië heeft nauwelijks voorzieningen op het gebied van water, sanitatie en hygiëne (WASH). Dit zorgt voor slechte leefomstandigheden en brengt ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee. Daarom werkt Woord en Daad, samen met haar partners, aan een duurzame oplossing voor dit probleem.

Shalla is een kurkdroge regio in Ethiopië, zo’n vier uur rijden vanaf de hoofdstad Addis Abeba. Veel mensen zijn aangewezen op het vervuilde en ongezonde oppervlaktewater. Het project Water voor Shalla werkt in deze regio aan schoon en betaalbaar drinkwater. Dat doen we aan de hand van deze kerndoelen:

  • Het water is schoon. We realiseren waterleidingen om schoon drinkwater daadwerkelijk in Shalla te krijgen.
  • Het water wast schoon. We voorzien de dorpen van sanitaire middelen zoals latrines en stimuleren hygiëne binnen de gemeenschap.
  • Het water blijft stromen. We ondersteunen het lokale waterbedrijf en trainen waterexperts in het onderhoud van het watersysteem.

Vanuit Woord en Daad zullen we regelmatig geïnformeerd worden over de voortgang van ons project.

Schoon drinkwater voor droog Ethiopië

RegioOndernemers Groot Rotterdam

Als christelijke ondernemers uit Rotterdam en omstreken elkaar ontmoeten en maatschappelijk betrokken zijn? Dat kan via RegioOndernemers Groot Rotterdam. Vijf Rotterdamse ondernemers namen het initiatief voor dit ondernemersnetwerk. Een uniek initiatief in deze regio, waarbij we als lokale ondernemers netwerken tegen armoede. Het netwerkaspect komt terug in de lokale, inspirerende en ontspannende (netwerk)activiteiten die we organiseren. Bent u ondernemer uit Rotterdam of omstreken? Dan bent u van harte welkom!

Ondernemers die betrokken zijn:

Meld u aan als lid van deze RO

Contactpersoon(Vereist)
Instemming nieuwsbrief voor ondernemers (optioneel)

Woord en Daad gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Zie onze privacyverklaring.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.