Wanneer stopt mijn sponsoring?

Gemiddeld studeert een kind tussen zijn of haar 18e-22e jaar af. Het kind verlaat dan het sponsorprogramma en gaat werken. Het kan echter ook zijn dat een kind eerder het programma verlaat, bijvoorbeeld door ziekte, verhuizing of andere omstandigheden.

Wilt u uw sponsoring stopzetten wanneer het kind het programma verlaat? Dat kunt u natuurlijk bij ons aangeven. U kunt ook besluiten om eerder de sponsoring te beëindigen.

Sponsoring opzeggen

Veelgestelde vragen rondom het stopzetten/overdragen van sponsoring

Wij zijn heel blij dat het kind door uw steun de kans heeft gekregen om christelijk onderwijs, maaltijden en medische zorg te ontvangen.

Hoewel uw sponsoring nu stopt, zal er voor het kind gelukkig niets veranderen: hij/zij blijft ook na uw stopzetting naar school gaan en blijft maaltijden en medische zorg ontvangen. We hopen binnenkort een nieuwe sponsor te vinden, maar tot die tijd zullen wij het christelijk onderwijs financieren vanuit een daarvoor opgericht fonds. Kinderen vanaf 15 jaar worden opgenomen in ons anonieme sponsorprogramma.

Gemiddeld blijft een gesponsord kind tussen zijn/haar 18e en 22e jaar in het programma. Daarna heeft het kind zijn/haar opleiding afgerond en gaat hij/zij bijvoorbeeld aan het werk. Het kan echter ook zijn dat een kind eerder het programma verlaat, bijvoorbeeld door ziekte, verhuizing of andere omstandigheden.

Woord en Daad wijst een nieuw sponsorkind aan u toe wanneer het kind dat u steunde het programma verlaat. Zo krijgt ook hij/zij toegang tot christelijk onderwijs, maaltijden en medische zorg.

Wilt u uw huidige sponsorkind blijven steunen totdat hij/zij het programma verlaat, maar daarna de sponsoring stopzetten? Dat kunt u natuurlijk bij ons aangeven. Wij zullen dan geen nieuw kind voorstellen.

Dit kan zeker! Er zijn dan twee keuzes die u kunt maken:

  • Steun een kind via anonieme sponsoring: U steunt nog steeds een kind, maar er is geen correspondentie van en naar het kind.
  • Maak gebruik van onze vrijwilligers. Woord en Daad heeft vaste Schrijfmaatjes die brieven schrijven naar kinderen die geen post ontvangen. U kunt dit aangeven bij aanmelding, of contact met ons opnemen via sponsoreenkind@woordendaad.nl.

U kunt uw sponsorcontract over zetten naar een ander persoon. Daarvoor kunt u contact opnemen met sponsoreenkind@woordendaad.nl.

U overweegt om uw steun stop te zetten. Voordat u deze keuze maakt, willen we u vragen om naar andere mogelijkheden te kijken.

Wat zijn de mogelijkheden?

  • Kan een kennis, een vriend of een familielid de sponsoring van u overnemen?
  • Kunt u uw sponsoring delen met een andere persoon uit uw omgeving?
  • U wilt de zekerheid dat uw sponsorkind wel naar school blijft gaan? Zeg uw sponsoring op nadat uw sponsorkind het programma heeft voltooid.

Wilt u toch uw steun stopzetten? Dat kan telefonisch via 0183-611 800 of per mail naar sponsoreenkind@woordendaad.nl. We zullen dan naar een nieuwe sponsor op zoek gaan.

 

Wij geloven dat het steunen van een kind écht verschil maakt in zijn/haar leven. Niet alleen omdat het kind door de financiële bijdrage toegang heeft tot goed christelijk onderwijs, maar ook omdat er iemand in Nederland is die aan dit kind denkt. We krijgen vaak te horen van (voormalig) sponsorkinderen dat zij zich enorm gesteund voelden door de brieven, de aandacht en het gebed van hun sponsor. Deze aandacht maakt het verschil in het leven van veel kinderen die in uitzichtloze situaties opgroeien.

In contact met ons komen?

Heeft u een vraag of bent u niet tevreden over de sponsoring? We komen graag met u in contact om te kijken wat er beter kan en om uw vragen te beantwoorden. Mail sponsoreenkind@woordendaad.nl, bel 0183-611 800 of via WhatsApp: 06-13708636 (tijdens kantooruren).

Jaco Ottevanger Programmaleider Onderwijs

Wilt u uw sponsoring wijzigen of opzeggen?

Vul onderstaand formulier in, dan verwerken wij uw wijziging.

Woord en Daad gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Zie onze privacyverklaring.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.