Als vrijwilligersgroep zetten wij ons enthousiast in voor het werk van Woord en Daad. Samen organiseren we een aantal (jaarlijks terugkerende) acties zoals wandel- en fietstochten en zangavonden. Daarnaast zijn er kleinschalige acties, zoals op een braderie staan of het organiseren van een high-tea. Verder verkopen we oliebollen, krentenbroden, postzegels, wens- en kerstkaarten.

Kaarten en postzegels kunt u op deze pagina online bestellen, door een stukje naar beneden te scrollen.

Steun ons door de aankoop van onze producten

Postzegels

€ 11,40

Stuur een mooie brief of kaart en steun Woord en Daad! Woord en Daad verkoopt zelfklevende postzegels met het eigen logo erop, voor dezelfde prijs als PostNL.

M.B. Baan
Adres: Sommelsdijkse Haven 18, 3245 MA Sommelsdijk
Hier verkrijgbaar:
Postzegels Wenskaarten

Wenskaarten

Mooie kaarten voor het goede doel!

M.B. Baan
Adres: Sommelsdijkse Haven 18, 3245 MA Sommelsdijk
Hier verkrijgbaar:
Postzegels Wenskaarten

Kaarten en postzegels

Online bestellen
Vanaf €2,00 per pakje

Vul uw kaartenvoorraad aan en steun met uw aankoop het werk van Woord en Daad! Via onderstaande linkjes kunt u de verschillende soorten kaarten bekijken:

Kaarten met bloemen serie 1
Kaarten met bloemen serie 2
Kaarten met Boerderijdieren
Kaarten met Dieren
Kaarten met oprechte deelneming

Ook kunt u Woord en Daad-postzegels bestellen. Om uw bestelling in behandeling te kunnen nemen, dient u ook het juiste bedrag aan verzendkosten aan te vinken. U kunt via iDeal betalen. Met het verzenden van uw bestelling wordt een factuur meegestuurd. Voor meer informatie kunt u mailen naar mbbaan@solcon.nl.

Direct bestellen!

Organisatietalenten / verkooppunten gezocht

Houd jij van organiseren, vind je het leuk om contact te hebben met andere mensen en wil je je graag inzetten voor je naaste? Lees dan snel verder! In onze vrijwilligersgroep Goeree-Overflakkee proberen we voor elke woonkern een lid te hebben, die de acties in betreffend dorp regelt en beschikbaar is als verkooppunt voor van postzegels en (kerst)kaarten en voor het inleveren van artikelen die geld opleveren voor Woord en Daad. 

Oliebollen en krentenbroden. De twee grote acties die we ieder jaar op heel het eiland proberen te organiseren zijn het verkopen van oliebollen op de tweede zaterdagochtend van de maand november en krentenbroden op de zaterdagochtend één week voor Pasen. De taak van de vrijwilligers bij de grote acties is het zoeken van kinderen die huis aan huis gaan verkopen en chauffeurs die een groepje kinderen hierin begeleiden. Hiervoor wordt contact gezocht met de plaatselijke christelijke basisscholen. Daarnaast de coördinatie tijdens de acties zelf.

Wens- en kerstkaarten, wandel- en fietstochten en zangavonden. Naast deze twee vaste acties zoeken we naar andere mogelijkheden voor inkomsten voor Woord en Daad. Zo verkopen we in het najaar kerstkaarten en het hele jaar door andere wenskaarten en postzegels, ook op bestelling via onze website. In het verleden zijn er diverse zangavonden georganiseerd en de laatste paar jaren hebben we mooie wandeltochten in onze omgeving georganiseerd. Daarnaast zijn er kleinschalige acties, zoals op een braderie staan of het organiseren van een high-tea. Binnen onze vrijwilligersgroep is de inbreng van ieder persoonlijk, afhankelijk van ieders mogelijkheden en talenten, van harte welkom.

Doet u mee? We vergaderen meestal 5 keer per jaar op een centrale plaats op het eiland of via Teams. Op dit moment zoeken we vrijwilligers voor de volgende dorpen:

  • Ouddorp
  • Stellendam
  • Dirksland
  • Herkingen
  • Stad aan het Haringvliet

Hoewel we in deze dorpen geen vrijwilliger hebben is er m.n. in Stellendam, Dirksland en Stad aan het Haringvliet wel goede hulp bij het organiseren van de beide grote acties. Dit betekent dat wanneer u/jij vrijwilliger worden een te grote stap vindt, maar wel in concrete situaties een bijdrage wil leveren, van harte welkom bent! Te denken valt dus aan het coördineren van de oliebollen- en krentenbroden actie voor één van de hiervoor genoemde dorpen. Onderling ondersteunen we elkaar hierbij waar nodig is.

Neem voor meer informatie contact op met onze voorzitter Peter van Brussel via pvbrussel@solcon.nl of 0657585300.

Samen tegen kindslavernij

Wereldwijd zitten miljoenen kinderen gevangen in een systeem van moderne slavernij. Een combinatie van armoede, familieproblemen en ontoereikende wetgeving maakt dat veel kinderen in een situatie van uitbuiting terechtkomen. Kinderuitbuiting komt in allerlei vormen voor. Zo deed Aberham (8) uit Ethiopië zwaar werk op straat. De Filipijnse Mayette (15) kreeg te maken met online misbruik. En Léa (12) uit Tsjaad moest werken als huisslaaf.

Woord en Daad werkt samen met lokale partners aan de bevrijding van kindslaven. In een christelijk opvanghuis bieden we onderdak, onderwijs en de nodige begeleiding. Waar mogelijk werken we toe naar familiehereniging en terugkeer in de maatschappij. Ook schenken we aandacht aan preventie: we steunen de armste gezinnen financieel, brengen kinderuitbuiting bij gemeenschappen onder de aandacht en zoeken samenwerking met de overheid om tot betere kinderbescherming te komen.

Ontdek meer

Steun het werk van vrijwilligersgroep Goeree-Overflakkee

Ontdek wat u kunt doen voor Woord en Daad