Knutsel je eigen Riksja

Hoe ga jij naar school? Met de fiets, lopend of met de auto? In het nieuwe Kidsmomentje leer je Nestor kennen. Hij woont in Colombia en gaat elke dag met de fiets naar school. Maar er zijn ook kinderen die met een ander vervoersmiddel naar school gaan, zoals een boot of met een speciale fiets: een Riksja. Maak nu zelf je eigen, speciale fiets en knutsel een Riksja.

Download hier de instructies

Maak een fotolijstje

Heb jij ook bijna vakantie? Dan heb je vast veel tijd om lekker naar een verhaal te luisteren en te knutselen! Juf Willemien vertelt een mooi verhaal over Aroudinane uit Benin, een land in Afrika en juf Ineke legt uit hoe jullie een mooi fotolijstje kunnen knutselen. Als je jullie sponsorkind elke dag ziet, kun je nog beter aan hem of haar denken, ook in gebed. Fijne vakantie alvast en we hopen elkaar na de vakantie weer te ‘spreken!’

Download hier de instructies

Leer de taal van je sponsorkind

Lijkt jou het leuk om de taal van je sponsorkind te leren? Juf Ineke, Janneke en Willemien helpen jou daarbij. Franse, Engelse en Creoolse woorden komen voorbij. Maar de juffen vinden het zelf ook nog een beetje moeilijk. Want wat betekent een gãcha, book of collar? Bekijk nu snel de video of speel het memoryspel om te ontdekken wat al deze woorden betekenen. Ga jij mee op reis?

Download hier het memoryspel

Kijk mee met Verrekijker

Met een verrekijker kun je iets wat ver weg is, dichtbij brengen. Maar wist je dat Verrekijker ook de naam is van ons blad voor scholen? Misschien heb jij ‘m ook al wel gekregen van je juf of meester. In deze video kijken we samen in Verrekijker en gaan we een leuk spel spelen. Ga je mee op reis?

Ken je Verrekijker nog niet? Jouw juf of meester kan hieronder gratis Verrekijkers aanvragen voor jouw school of klas.

Verrekijker aanvragen

Meer voor scholen