fbpx

Drops4Crops Burkina Faso

Profiteren van elke druppel water in Burkina Faso

Water is van levensbelang. Dat wordt met name duidelijk in tijden van droogte. In Burkina Faso, een land in de droge Sahel regio, wordt het weer steeds onvoorspelbaarder. Lange periodes van droogte worden afgewisseld door felle regenbuien. Dit heeft gevolgen voor de vele boeren en hun werk. Een groot deel van de bevolking in Burkina Faso werkt in de landbouw.

Drops4Crops zet zich in om huishoudens in deze kwetsbare regio weer perspectief te geven.

Burkina Faso:

Het project wordt uitgevoerd in de provincies Zondoma en  Yatenga, in het noorden van Burkina Faso. Deze regio kenmerkt zich door het hoge percentage mensen dat in armoede leeft, 70% van de bevolking. De weinige regen die in het gebied valt, valt in vier maanden tijd. Daarom werken we in dit project sinds september 2017 aan goed waterbeheer, zodat er minder water verspild wordt en de gewassen voldoende geïrrigeerd kunnen worden. Daarnaast stimuleren we ondernemerschap en waardetoevoeging.

Wat willen we bereiken?

1.596

boeren kunnen hun inkomsten verbeteren dankzij een verbeterde productie

19.172

mensen profiteren van dit project

Steun boeren in Burkina Faso!

Hoe gaan we dit bereiken:

Boeren krijgen toegang tot een geïntegreerd servicepakket van land, krediet, water en innovatieve irrigatietechnieken.

Er wordt nieuwe infrastructuur beschikbaar gesteld voor de opslag en het vasthouden van water.

Boeren worden getraind in verbeterde productiemethoden.

Door verbeterde marktkennis en marketingtechnieken leren boeren hun inkomsten te verhogen.

Samenwerking

In dit project steken verschillende partijen de handen ineen om samen een verschil te maken. Ook de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft zich aan Drops4Crops verbonden en verstrekt 50% subsidie. Een mooi blijk van vertrouwen!

Samenwerking Burkina Faso: de Burkinese private coöperatie ASPMY is verantwoordelijk voor de projectuitvoer en werkt daarbij samen met Living Water International, Office de Développement Evangélique (ODE) en Woord en Daad, in samenwerking met de regionale overheidsinstanties (DREA en DRAAH). De regionale overheid voor land- en waterbeheer zet zich als publieke partij in voor verbeterd watermanagement.

‘Voorheen konden we geen krediet krijgen, hadden veel vrouwen geen eigen land en was er altijd een tekort aan middelen en water. Ondersteuning hierin helpt ons en geeft ons kansen om onze productie uit te breiden en winst te maken. Met dat geld kunnen onze kinderen naar school en naar de dokter als ze ziek zijn.’

Safoura uit Burkina Faso

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen