‘Wat ziet dat er heerlijk uit’, zucht een oudere mevrouw, terwijl ze met de ene hand haar koffie vasthoudt en met de andere een roze gebakje uitzoekt. Samen met een aantal andere vrijwilligers neemt ze plaats aan een tafeltje. Om hen heen klinkt gezellig geroezemoes. Oude bekenden worden begroet en nieuwe gezichten stellen zich voor. In totaal mogen we bijna 500 vrijwilligers verwelkomen. Een prachtige opkomst!

Arco Sturm, manager Woord en Daad Winkels en Wilma Schoonderwoerd, vrijwilligerscoördinator, begroeten de vrijwilligers met een warm welkom. Directeur-bestuurder Rina Molenaar bedankt de vrijwilligers hartelijk en opent de bijeenkomsten met het lezen van Psalm 23. ‘In alle onrust in de wereld, mogen we stil worden bij God.’

In elke regio neemt een projectleider of -expert de vrijwilligers mee in het werk van Woord en Daad. Via foto’s, video’s en persoonlijke verhalen komt de wereld ver weg dichtbij en zien we hoe het vrijwilligerswerk in Nederland wereldwijd een groot verschil maakt. We lopen rond op de vuilnisbelt in Koshe, reizen langs ondernemers in Burkina Faso, bezoeken een basisschool in Benin en maken kennis met Oegandese imkers en hun kinderen. Samen zetten we ons voor een beter bestaan voor mensen in armoede. Samen verbonden!

Dan is het tijd voor gezellig samenzijn. De schorten gaan voor en het eten staat klaar. Traditiegetrouw sluiten we de avond af met een heerlijk ijshoorntje. Vrijwilligers: bedankt voor jullie aanwezigheid en jullie trouwe inzet!

Meer over onze vrijwilligers

Over de auteur

Henriët Kessels-Roseboom werkt als communicatiemedewerker voor vrijwilligers bij Woord en Daad