WOENSDAG
VERNEDERD EN VERHOOGD

Extra verwerkingsopdrachten bij de Dankdagkalender

/ VERWERKINGSOPDRACHTEN

Een kindvriendelijke rechtbank

In Ethiopië gaan veel kinderen niet naar school. Ze moeten werken, vaak in het huis van rijke mensen. Veel van deze ‘huisbazen’ maken misbruik van kinderen. Ze slaan en laten de kinderen gevaarlijk werk doen. Je snapt wel dat veel van deze kinderen proberen te ontsnappen. Als dat lukt, zoeken ze een veilige plek. En ze kunnen aangifte doen tegen hun voormalige huisbaas. De rechter behandelt deze aangifte dan.

Maar een normale rechtbank is ontzettend spannend voor kinderen; het is eng om vragen te beantwoorden die de rechter stelt. Kinderen zeggen dan vaak niks en dat is jammer, want dan kan de dader ook geen straf krijgen.

Daarom is er de speciale kinderrechtszaal, in de hoofdstad Addis Abeba. Dankzij het werk van Justice for All, een organisatie waarmee Woord en Daad samenwerkt in Ethiopië, kunnen ontsnapte kinderen hier terecht. Deze zaal is ingericht als een gezellige speelkamer, met speelgoed, vrolijke vloerkleden, knuffels en poppen. Kinderen kunnen praten met een social worker en een kinderpsycholoog. Zij helpen de kinderen om alles te vertellen. Kinderen hoeven dan niet zelf de rechtbank in.

Is je spaargeldkistje vol?

Schud hem leeg en maak het geld wat je deze week gespaard hebt over naar Stichting Woord en Daad, IBAN: NL 64 RABO 0385 4870 88, o.v.v. Dankdagkalender of doneer hier via iDeal. Hartelijk dank!

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring