D.V. do 15 februari 2024
Haïti: grond zonder rust

Een inspirerende avond over kracht en kwetsbaarheid in Haïti. Komt u ook?

D.V. donderdag 15 februari 2024 organiseert Woord en Daad een event met als thema ‘Haïti: grond zonder rust’. Het belooft een avond te worden met inspirerende sprekers, ruimte voor samenzang en gebed en als afsluiting heerlijke Haïtiaanse hapjes. Van harte welkom!

De kracht én kwetsbaarheid van Haïtianen
Het is inmiddels 14 jaar geleden dat de gruwelijke beelden van de aardbeving in Haïti het nieuws domineerden. Vandaag trilt de aarde opnieuw in Haïti. Niet door een natuurramp, maar door het geweld van gewapende bendes. Waar vinden Haïtianen de moed en kracht om in hun kwetsbaarheid een bestaan op te bouwen?

Tijdens het event ontdekken we de oorzaken van Haiti’s kwetsbaarheid en de bronnen van kracht. Ook delen we hoe en waarom Woord en Daad samen met haar partnerorganisaties blijft doorwerken in de uitdagende omstandigheden. Want: ondanks de wanorde, geloven we in een hoopvolle toekomst voor Haïti. We nemen u mee in het eerlijke verhaal van dit land in crisis!

  • Inspirerende sprekers over kracht en kwetsbaarheid in Haïti

  • Samen zingen en bidden

  • Heerlijke Haïtiaanse hapjes

Sprekers:

Marcel Catsburg
Marcel is als taalkundige afgestudeerd op het Haïtiaans Creool. Hij heeft vijf jaar op Haïti gewerkt en schreef het boek ‘Haïti: grond zonder rust’. Inmiddels is Marcel werkzaam als communicatiestrateeg bij Woord en Daad.

Irma den Hollander
Irma werkt sinds 2020 bij Woord en Daad. Als projectleider is ze nauw betrokken bij de onderwijsprogramma’s op Haïti. Tijdens het event vertelt ze over de uitdagingen die ze tegenkomt, maar ook over de hoop die zichtbaar is.

Daniel Jean-Louis
Daniel is directeur van onze partnerorganisatie P&A. Bendegeweld, politieke instabiliteit en natuurgeweld bemoeilijken zijn werk. Toch zet hij door: ‘Ik wil een bemoediging zijn voor onze medewerkers en laten zien dat ik niet mijn tas pak en vertrek.’

Rina Molenaar
Als directeur-bestuurder van Woord en Daad volgt Rina de ontwikkelingen in Haïti op de voet. ‘Door contact te houden en de programma’s steeds aan te passen aan de situatie lukt het om door te gaan met het werk. Totdat Hij komt.’

Praktische informatie:

wanneer:

D.V. donderdag 15 februari 2024

waar:

Gomarus Scholengemeenschap
Hoefslag 11, Gorinchem

programma:

20.00-21.30 uur
Inloop met koffie & thee vanaf 19.30 uur. Afsluiting met een hapje en drankje.

Dit event is onderdeel van een serie events over uitdagende landen waarin we werken en de extra mijl gaan

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring