Schenken en nalaten aan een christelijk goed doel

Veel mensen willen graag iets betekenen voor hun naasten ver weg. Ze steunen Woord en Daad met een periodieke of eenmalige gift. Ook kiezen mensen ervoor om Woord en Daad op te nemen in hun testament door middel van een legaat of erfstelling. Zo steunen zij een christelijke goed doel en zijn ze ook na hun overlijden van betekenis voor hun kwetsbare naasten. Dat ervaren we als waardevol en bijzonder.

/ Nalaten via Woord en Daad

Als het gaat over nalatenschappen zijn er vaak vragen. Hoe verwoord ik het in mijn testament? Wat moet ik zelf regelen? Kies ik voor een erfstelling of een legaat? Hoe specifiek kan ik de gewenste bestemming van mijn nalatenschap laten opschrijven in mijn testament? Hierin denken we vanuit Woord en Daad graag met u mee. We zijn van harte bereid om u in een persoonlijk gesprek te woord te staan of uw vragen telefonisch of per email te beantwoorden.

Hoe werkt het?

• U vult het contactformulier op deze pagina in of u neemt rechtstreeks contact met ons op.
• We bespreken uw wensen en de mogelijkheden voor nalaten aan Woord en Daad.
• Als u besluit om aan Woord en Daad na te laten, laat u dit in de vorm van een legaat of erfstelling vastleggen in uw testament door een notaris.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met contactpersoon Gerwin van Muijlwijk via g.vanmuijlwijk@woordendaad.nl of 0183-611800.

/ Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

/ Contact opnemen

Als het gaat over nalatenschappen zijn er vaak vragen. Hoe verwoord ik het in mijn testament? Wat moet ik zelf regelen? Op een respectvolle wijze willen wij vanuit Woord en Daad u helpen en adviseren bij het opstellen van uw testament. We zijn van harte bereid om u te woord te staan of in een persoonlijk gesprek van gedachten te wisselen.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met contactpersoon Gerwin van Muijlwijk via g.vanmuijlwijk@woordendaad.nl of 0183-611800.

Gerwin van Muijlwijk
Relatiebeheerder Particulieren

/ Legaat of erfstelling

Zoals eerder aangegeven kunt u Woord en Daad begunstigen door middel van een legaat of erfstelling, maar wat houdt dit precies in?

Wat is het verschil tussen een legaat of erfstelling?

• Middels een legaat kunt u een specifiek omschreven bedrag of specifiek omschreven goederen nalaten.
• Door middel van een erfstelling wijst u uw gehele nalatenschap of een deel hiervan toe aan één of meerdere erfgenamen.
• Over een legaat of erfstelling hoeft u geen erfbelasting te betalen, omdat Woord en Daad een ANBI-status heeft.

/ Nalaten maakt verschil in levens wereldwijd

Middels uw legaat of erfstelling kunt u hét verschil maken voor onze naasten wereldwijd. U kiest zelf de bestemming van uw nalatenschap. Lees hieronder hoe levens veranderen

‘Dankzij mijn werk bij de watertap ontvang ik respect’

De Oegandese Tuhirirwe Mable (40) is getrouwd en moeder van 4 kinderen. Ze werkt als kraanbediende bij een watertap en als boer op het land. Omdat ze dichtbij de watertap woont, kan ze dit werk goed combineren en levert het haar respect op vanuit haar omgeving.

‘Ik had nooit gedacht dat mijn broertje zo ver zou kunnen komen met zijn handicap’

Michael, een Oegandese boer, heeft met hulp van een partner van Woord en Daad de stap gezet om bijen te gaan houden. Met het geld wat hij hiermee verdient, kan hij ook zijn kinderen naar school laten gaan.

‘Ik wil een succesvol bedrijf opbouwen’

De 15-jarige Juan Sebastián Sampayo woont in Villa de la Candelaria, een wijk in het Colombiaanse Cartagena. Dagelijks moet hij uitkijken voor het geweld op straat. Op school volgt hij christelijk onderwijs in een veilige omgeving en werkt hij aan zijn droom.

Hartelijk bedankt voor uw betrokkenheid!

Woord en Daad is ANBI- en CBF-gecertificeerd. Kijk voor alle keurmerken op deze pagina.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring