GEVEN

DOOR NALATEN

Veel donateurs willen graag iets betekenen voor hun naasten ver weg. Ze steunen ons met een periodieke of eenmalige gift. Ook kiezen mensen ervoor om Woord en Daad op te nemen in hun testament. Dat ervaren we als waardevol en bijzonder. Elke nalatenschap geeft meerwaarde aan het leven van mensen in Afrika, Azië of Latijns-Amerika.

/ NALATENSCHAP

Ook al weten we dat het leven tijdelijk is, we denken niet makkelijk na over ons levenseinde. Toch gaan mensen steeds vaker bewust nadenken over het nalaten van hun vermogen (geld en/of goederen). Via een erfstelling of legaat begunstigen zij het werk van Woord en Daad. Om na hun overlijden nog iets te betekenen voor kwetsbare gezinnen, zoals dat van Michael uit Oeganda.

/ LEGAAT OF ERFSTELLING

U kunt Woord en Daad begunstigen door middel van een legaat of erfstelling. Dit moet altijd via een notaris worden vastgelegd in een testament.

Bij een erfstelling wordt Woord en Daad alleen of samen met anderen aangewezen als erfgenaam. Een legaat is een specifiek omschreven bedrag of zijn specifiek beschreven goederen die u nalaat aan Woord en Daad.

/ UW STEUN MAAKT VERSCHIL IN LEVENS WERELDWIJD

’Schoon water zou hier een enorm verschil maken’

In Shalla, een kurkdroog gebied in Ethiopië, moeten inwoners zoals Medina 6 tot 36 kilometer lopen voor water. Samen met lokale organisaties en de lokale overheid wil Woord en Daad hier verandering in brengen. Een echte, duurzame verandering, waarbij het hele watersysteem goed functioneert én onderhouden wordt.

‘Ik had nooit gedacht dat mijn broertje zo ver zou kunnen komen met zijn handicap’

Michael, een Oegandese boer, heeft met hulp van een partner van Woord en Daad de stap gezet om bijen te gaan houden. Met het geld wat hij hiermee verdient, kan hij ook zijn kinderen naar school laten gaan.

‘Ik wil iets kunnen betekenen voor mensen die het moeilijk hebben’

Geweld en onveilige situaties zijn in Guatemala aan de orde van de dag. Yancarlos (12) moet buiten altijd op zijn hoede zijn. Op de school van onze partnerorganisatie AMG voelt hij zich echter wél veilig. Bovendien ontvangt hij hier kwalitatief goed, christelijk onderwijs.

/ MEER INFORMATIE

Als het gaat over nalatenschappen zijn er vaak vragen. Hoe verwoord ik het in mijn testament? Wat moet ik zelf regelen? Op een respectvolle wijze willen wij vanuit Woord en Daad u helpen en adviseren bij het opstellen van uw testament. We zijn van harte bereid om u te woord te staan of in een persoonlijk gesprek van gedachten te wisselen.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met contactpersoon Gerwin van Muijlwijk via g.vanmuijlwijk@woordendaad.nl of 0183-611800.

Gerwin van Muijlwijk
Relatiebeheerder Particulieren

/ TESTAMENTTEST

Mocht u zich eerst nader willen oriënteren op de vraag of een testament iets voor u is, dan kan de TestamentTest daarbij helpen. Deze is ontworpen door Goede Doelen Nederland, waar ook Woord en Daad lid van is.

Wilt u graag met ons van gedachten wisselen? Kom via onderstaand formulier in contact met contactpersoon Gerwin van Muijlwijk.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hartelijk bedankt voor uw betrokkenheid!

WOORD EN DAAD:

Heeft meer dan 60.500 betrokken donateurs

Werkt samen met 36 partnerorganisaties

Werkt aan 7 thema’s

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer