fbpx

Toekomstdromen en Nalaten

Via een erfstelling of legaat kunt u ons werk begunstigen. Uw nalatenschap geeft jongeren perspectief.

Nalatenschap

Ook al weten we dat het leven tijdelijk is, we denken niet makkelijk na over ons levenseinde. Toch gaan mensen steeds vaker bewust nadenken over het nalaten van hun vermogen (geld en/of goederen). Via een erfstelling of legaat begunstigen zij het werk van Woord en Daad. Om na hun overlijden nog iets te betekenen voor kwetsbare gezinnen, zoals dat van Addisalem en haar moeder.

Legaat of erfstelling

U kunt Woord en Daad begunstigen door middel van een legaat of erfstelling. Dit moet altijd via een notaris worden vastgelegd in een testament.

Bij een erfstelling wordt Woord en Daad alleen of samen met anderen aangewezen als erfgenaam. Een legaat is een specifiek omschreven bedrag of zijn specifiek beschreven goederen die u nalaat aan Woord en Daad.

Meer informatie?

Als het gaat over nalatenschappen zijn er vaak vragen. Hoe verwoord ik het in mijn testament? Wat moet ik zelf regelen? Op een respectvolle wijze willen wij vanuit Woord en Daad u helpen en adviseren bij het opstellen van uw testament. We zijn van harte bereid om u te woord te staan of in een persoonlijk gesprek van gedachten te wisselen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via geven@woordendaad.nl of 0183-611800.

Mocht u zich eerst nader willen oriënteren op de vraag of een testament iets voor u is, dan kan de TestamentTest daarbij helpen. Deze is ontworpen door Goede Doelen Nederland, waar ook Woord en Daad lid van is.

Een gewoon gezinsleven?

Voor Addisalem is dat vroeg opstaan, ontbijt maken, haar gehandicapte moeder helpen. Daarna naar de school van Hope Enterprises, voor een lesdag vol nieuwe uitdagingen. Na school bakt ze injera’s. Voor de verkoop. Nu al door het leven getekend. En eigenlijk nog maar een kind…

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen