Voor de kids

Hebben de kinderen thuis even niets te doen? We hebben een mooi kidspakket gemaakt met o.a. een Woord en Daad verhaal, een uitlegvideo om een riksja te knutselen, een bouwplaat, kleurplaten en een ganzenbord. Maak bijvoorbeeld een leuke kleurplaat voor jullie sponsorkind!

Klik hieronder op een afbeelding om het bestand te downloaden of op het pijltje om de video te starten.

Prijswinnaars

Bekijk hier de winnaars van de woordzoeker/ kleurwedstrijd!

Woord en Daad video

Deel 6 – Bijen in Oeganda

Hallo jongens en meisjes! Het is weer tijd voor het kidskwartier. Dit is de laatste aflevering en gaat over Bakari uit Oeganda. Hij wil zo graag naar school, maar er is nog niet genoeg geld. Daarom wil Bakari proberen om honing te verkopen. Hoe zal dat gaan? Ontdek het in deze video!

Klik hier om meer te lezen over de bijen in Oeganda. Wil je meer weten over de online lessen die gemaakt zijn? Klik dan hier.

Woord en Daad voor kids

Deel 5 – Vakantiekaart en -puzzel

Hallo allemaal, deze we(e)k(en) hebben jullie allemaal vakantie! Ik hoop dat jullie na al het thuis werken voor school lekker uitrusten en tijd hebben voor gezellige dingen. Speciaal voor jullie hebben we een vakantiekaart gemaakt. Bekijk ‘m hier!

Woord en Daad video

Deel 4 – Koningsdag 

Hallo jongens en meisjes! Deze keer gaan we een memory maken, speciaal voor Koningsdag. En je leert veel over de vlaggen van andere landen. Doe je mee?

In de video worden een aantal dingen genoemd die je nodig hebt. Je kunt de volgende documenten printen: Vlaggen in kleur en Vlaggen om te kleuren en uit te knippen.

Verder worden de volgende links genoemd: de pagina van de Wereldspelen en de landkaart met landen waar Woord en Daad werkt.

Heel veel succes! Stuur je een foto van je zelfgemaakte memory naar kids@woordendaad.nl?

Woord en Daad video

Deel 3 – Tariko

Hallo jongens en meisjes! Wat leuk dat jullie weer kijken. Deze keer gaan we luisteren naar het verhaal van Tariko uit Burkina Faso. Kijk en luister je mee? Klik maar op het pijltje!

PS: wil je ook aan de slag voor Geef ze een TIEN? Print dan bijvoorbeeld deze kluskaart en vraag je papa of mama of je bij jullie thuis klusjes mag doen!

Woord en Daad video

Deel 2 – Knutsel je eigen riksja

Hallo jongens en meisjes! Wat leuk dat jullie weer kijken. Deze keer gaan we een riksja knutselen, een taxifiets uit Bangladesh. Doe je mee? Klik maar op het pijltje.
Een lijstje met spullen die je nodig hebt vind je hier. Als je meer tijd nodig hebt, kan je de video even op pauze zetten, of een stukje terugspoelen. En misschien wil je vader of moeder, of grote broer of zus je wel even helpen. Veel succes!

Is je riksja helemaal klaar? Stuur dan een foto naar kids@woordendaad.nl

Woord en Daad video

Deel 1 – Sorie

Hallo jongens en meisjes! Welkom bij het Woord en Daad verhaal. Nu jullie allemaal thuiszitten en niet naar school kunnnen, vinden wij het leuk om jullie een verhaal te vertellen over een leeftijdsgenootje ver weg. Kijk en luister je mee? Klik maar op het pijltje.

Binnenkort volgen er meer video’s. Houd deze pagina dus in de gaten!

Luisterboek

Tip: wil je nog meer luisteren? Het boek ‘Miss India’ van Rina Molenaar wordt voorgelezen door bestuursleden van de kringloopwinkel in Gorinchem. Op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag komt er een nieuw hoofstuk bij. Klik hier om naar het luisterboek te gaan

Bedankt voor uw betrokkenheid!

Voor actueel nieuws over de impact van het coronavirus op onze projecten, lees ons liveblog

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring