Landingspagina partnerplan – Lisa

Arenda bezocht een project
van Woord en Daad:

‘Ieder kind heeft recht op goed onderwijs
en een eerlijke kans voor de toekomst’

Waarom partner van Woord en Daad worden?

Na de middelbare school een interessante opleiding volgen, solliciteren naar die leuke baan en je eerste zelf verdiende geld op je bankrekening zien. Best bijzonder, al lijkt het soms zo vanzelfsprekend. Siriël (7) uit Oeganda heeft een heel ander toekomstperspectief. Zijn grootste zorg in zijn jonge leven is hoe hij zijn angst voor bijenhouden kan overwinnen.

Elke dag gaat hij met ‘tante Juliet’ naar het bijenveld om de bijen te verzorgen. En dat is heel spannend, want ‘als alle bijen allemaal tegelijk gaan steken, kun je er wel van doodgaan,’ vertelt hij. Siriëls vader is ziek en zijn moeder is overleden. ‘Tante Juliet zorgt nu voor mij, mijn zusje Violet en mijn 15 andere pleegbroers en -zussen. Ze voedt ons op en wij helpen haar met de bijen en allerlei andere klusjes in en om het huis.’

Angst overwinnen

Het is Siriëls droom om naar school te gaan. Maar vorig jaar gaven de bijen te weinig honing om voor Siriël het schoolgeld te kunnen betalen. Er zit dus maar één ding op: zijn angst overwinnen, goed voor de bijen zorgen en veel honing oogsten. Hopelijk is er dan volgend jaar genoeg geld om naar school te kunnen gaan.

Ook jij kunt partner worden en kinderen zoals Siriël een steuntje in de rug geven!

/ WORD PARTNER VAN WOORD EN DAAD
  • 1

    Met jouw bijdrage van € 5 per maand draag je al bij aan een imkerpak, zodat mensen zoals Juliet een inkomen verdienen om het schoolgeld van hun kinderen te kunnen betalen.

  • 2

    Met jouw bijdrage van € 15 per maand kunnen we bijvoorbeeld jaarlijks een imker starterskit beschikbaar stellen aan mensen zoals Juliet.

  • 3

    Voor € 25 per maand draag je bijvoorbeeld bij aan imkertrainingen, zodat kwetsbare mensen in Oeganda dankzij de honingopbrengsten hun kinderen naar school kunnen laten gaan.

Ik word partner van Woord en Daad

Stap 1 van 2

Jij krijgt van ons:

Één keer per maand mooie verhalen uit onze projecten.

Vier keer per jaar ons magazine Werelddelen

Uitnodigingen voor partneravonden in de buurt

/ BESTEDING VAN JOUW PARTNERBIJDRAGE

Bijen veranderen levens in Oeganda

Honing is een geliefd product in Oeganda. Een groot aantal Oegandezen heeft één of enkele bijenkasten. De kwaliteit van deze honing laat echter vaak te wensen over en de opbrengst per bijenkast is laag. Door training en voorlichting kan de productie omhoog.

Oeganda is ook een land waar de gevolgen van klimaatverandering gevoeld worden. Verschillende onderzoeken concluderen dat de voedselzekerheid in het land op het spel staat.

Op drie fronten bindt Woord en Daad, samen met lokale partnerorganisaties, de strijd aan met deze uitdaging: armoedebestrijding, vergroten voedselzekerheid, verbeteren biodiversiteit. Hoe? Met een klein insect: bijen.

Nienke Boone bezocht het honingproject in Oeganda:

‘Bijen houden is een vrij eenvoudige manier om extra inkomen te genereren. Met een goede training kun je al snel aan de slag en het kost geen hele dagen onderhoud. Het gaat ook nog eens gepaard met mooie bij-effecten. Zo planten de imkers fruitbomen voor de bijen. Die houden het water goed in de bodem vast en zorgen voor bijvoorbeeld mango’s om te verkopen of als extra voedsel. Daar kunnen gezinnen dan zomaar het schoolgeld van de kinderen van betalen.’

BEDANKT VOOR
JE BETROKKENHEID

Mogen wij ook rekenen op jouw steun?

WOORD EN DAAD:

Werkt samen met 36 partnerorganisaties

Werkt aan 7 thema’s

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring