ONLINE LESSEN
VOOR JONGEREN

/ LES 1: ARMOEDE, KAN IK ER WAT AAN DOEN?

Er is een heel groot verschil in deze wereld! Soms heb je het door, soms niet. Hoe groot is jouw en mijn wereld? Die wereld die soms heel klein lijkt, omdat we allemaal een mobiele telefoon hebben. We zien van alles van over de hele wereld. Tegelijkertijd komt er daarom ook heel veel op jouw en mijn deurmat. Dat betekent ook alle rampen, alle problemen die er wereldwijd zijn. En daar kan je je ogen niet voor sluiten…
Opnieuw die vraag: hoe groot is jouw en mijn wereld? En wat kunnen wij in die wereld betekenen? Ontdek het in deze eerste online les!

/ LES 2: EEN (ON)EERLIJKE WERELD VAN VERSCHIL

Welkom bij deze online les! We gaan je meenemen over grenzen. Misschien soms wat ongemakkelijk, maar we hopen dat je iets meekrijgt om over na te denken. Armoede heeft alles te maken met mensen die in armoede leven, maar ook met jou en mij.

/ LES 3: EERLIJK OVER ETEN

Welkom! In deze online les gaan we het hebben over eten. Ons eten, maar ook wereldwijd voedsel. Het tekort wat er is, maar ook hoe wij met ons voedsel omgaan. Voedsel is heel belangrijk, maar hoe eerlijk wordt het geproduceerd? Hoe eerlijk wordt ons voedsel verdeeld? En wat kunnen wij eraan doen wanneer dit oneerlijk gebeurt?

/ KOM IN ACTIE VOOR WOORD EN DAAD

MijnActie

Start een actie en maak je eigen online actiepagina aan.

Word vrijwilliger

Help een handje mee in een kringloopwinkel bij jou in de buurt.

Follow the Trail

Organiseer deze toffe buitenactiviteit als afsluiting van het schooljaar, 1,5m proof!

/ ONLINE LESSEN VOOR DE MIDDELBARE SCHOOL

Beste docenten,

Hoe breng je het leven van jongeren aan de andere kant van de wereld dicht bij de jongeren in je klas? En hoe bedenk je steeds weer een interessante, digitale les? In deze bijzondere tijd, waarin de leerlingen thuiszitten, is het een uitdaging om verbonden te blijven. Als Woord en Daad komen we daarom graag online naar jullie toe: via digitale lessen. Gratis in gebruik voor docenten en leerlingen, en op deze pagina te bekijken. We wensen jullie heel veel succes toe in deze periode!

Wil je meer weten, of wil je als school aan de slag met Woord en Daad? Neem dan gerust contact met mij op via g.vanmuijlwijk@woordendaad.nl of 0183-611800.

Gerwin van Muijlwijk
Relatiebeheerder particulieren

Bedankt voor jouw betrokkenheid!

Voor actueel nieuws over de impact van het coronavirus op onze projecten, lees ons liveblog

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring