Het verhaal van Lotus tekent de situatie in Bangladesh. Volgens de cijfers van de nationale regering leeft bijna een kwart van de 165 miljoen inwoners onder de armoedegrens. Om toch wat geld te verdienen, werken veel kinderen onder erbarmelijke omstandigheden in de kledingfabrieken. Een andere bedreiging is het water: Bangladesh ligt in een rivierdelta en dat resulteert regelmatig in overstromingen.

Christelijk onderwijs is de sleutel tot een hoopvolle toekomst, daarom bieden we samen met onze partnerorganisatie CSS zo’n 350 kinderen uit arme gemeenschappen toegang tot christelijk onderwijs, maaltijden en medische zorg. De kinderen staan centraal, maar echte verandering in een land vindt pas plaats als ook de ouders en lokale leiders bij het onderwijs worden betrokken. Via bijeenkomsten en trainingen leren zij over het belang van onderwijs. Daarnaast werken ze aan vaardigheden zoals leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en christelijke vorming. Docenten worden getraind om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

Voorbeeld voor anderen

Jongeren worden gestimuleerd om naast hun studie of baan ook vrijwilligerswerk te doen in hun dorp. Op die manier dragen ze hun steentje bij en kunnen ze wat geld verdienen voor hun familie. Lotus leidt inmiddels de zondagschool en neemt actief deel aan kerkelijke activiteiten. ‘Ik geloof dat het Gods plan was om mijn leven te veranderen. Ik ga regelmatig naar de kerkdiensten en wil Jezus volgen. Hij heeft mijn leven veranderd. Ik wil mijn buren inspireren en een voorbeeld zijn voor anderen.’

Doelstellingen

  • 350 kinderen ontvangen goed, christelijk onderwijs
  • Ouders en familieleden zien door training het belang in van onderwijs
  • Jongeren tonen dankzij de geleerde vaardigheden leiderschap en realiseren verandering in de gemeenschap

Ja, ik draag bij aan verandering

U kunt bijdragen via het formulier op de volgende pagina. Of door uw gift over te maken via: IBAN NL64 RABO 0385 4870 88, eventueel onder vermelding van dit specifieke project.

Structurele giften zijn heel belangrijk voor de voortgang van ons werk. Hartelijk dank voor uw bijdrage.

Christelijk onderwijs voor kinderen wereldwijd

Meer over het onderwijsprogramma