fbpx

Christelijk onderwijs in gewelddadig Guatemala

Kwetsbare jeugd

Straatbendes, drugs, moord en geweld horen bij de orde van de dag in Guatemala. Veel jongeren komen uit gebroken, arme gezinnen en leven in een onveilige omgeving. Ze lopen het risico te worden gerekruteerd door (jeugd)bendes. AMG zet zich in voor deze jeugd en werkt aan een brug voor het leven, over de diepe kloof van armoede, uitbuiting en criminaliteit.

Een zelfstandige toekomst voor jongeren

AMG heeft één vakschool en een aantal eigen basisscholen verspreid door Guatemala. Daarnaast steunen ze ook kansarme kinderen die naar een overheidsschool gaan. Voor alle kinderen en jongeren zijn er de dagopvangcentra waar ze na schooltijd terecht kunnen. Een veilige plek! Ze krijgen hier een maaltijd, aandacht en de nodige zorg. Ook horen ze het Evangelie en ontvangen ze een Bijbel. Een vervolgopleiding opent voor jongeren de deur naar een betaalde baan.

Buddys in kerken

Samenwerking is voor AMG erg belangrijk. Dit doet ze onder andere met lokale kerken. Het buddy-systeem, waarin kerkgangers gekoppeld worden aan jongeren, is erg succesvol. Een jongere die circa 2 à 3 uur per week contact heeft met een buddy blijkt zijn/haar leerresultaten sterk te verbeteren en loopt minder risico door een (jeugd)bende te worden gerekruteerd. Ze worden gehoord en weten zich geliefd!

Hoe krijgen we dit voor elkaar?
  • AMG biedt ruim 6.500 kinderen en jongeren uit arme gezinnen op 18 dagopvangcentra en zes scholen christelijk onderwijs, aandacht en de nodige zorg.
  • Jongeren die door willen leren, maar geen persoonlijke sponsor hebben, krijgen een studiebeurs.
  • AMG werkt samen met lokale kerken, onder andere door middel van een buddysysteem.

Kortom, liefde en vrede te midden van armoede en geweld. Doneer nu!

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen