fbpx

Onderwijs op afstand in Haïti

Hoe geef je afstandsonderwijs zonder goede internetverbinding? Dit is een vraag waar de leraren in Haïti ook voor de coronacrisis al over nadachten. Door politieke onrust moeten de scholen regelmatig sluiten. Om ook in de toekomst onderwijs te garanderen, is onze partnerorganisatie CRECH een pilot gestart. Doet u mee?

Voor leraren in Haïti is het niet mogelijk om wekelijks elk huis langs te gaan voor het uitdelen en ophalen van het lesmateriaal. Dit kost veel tijd en bovendien is de kans op besmetting met het coronavirus groot. Dat kan en moet anders!

Nieuwe manier om lesmateriaal te verspreiden

Onze partnerorganisatie CRECH heeft een manier gevonden om toch afstandsonderwijs te bieden: lesmateriaal kan worden geprint en worden verspreid onder de scholen. De scholen laten de ouders dan één keer per week de lessen ophalen. De leerlingen gaan thuis aan de slag met school en sturen op vrijdag hun schoolwerk terug naar de scholen. De leraren kijken dan het huiswerk na.

Studiehulp in kleine groepen

Veel ouders in Haïti zijn niet (goed) geschoold en kunnen hun kinderen niet helpen met hun schoolwerk. De scholen bieden daarom studiehulp in groepen van 10 leerlingen. Een mondkapje en handschoenen zijn verplicht en iedereen moet zijn handen wassen voordat hij het klaslokaal binnengaat.

Pilot: start met 1500 leerlingen

In mei 2020 is CRECH begonnen met een pilot in twee klassen op 19 scholen. Met deze pilot worden 1500 leerlingen bereikt. Het doel is om uiteindelijk meer dan 600 scholen te bereiken met in totaal 100.000 leerlingen!

Doet u mee?

Per week kost het printen en samenstellen van het schoolmateriaal 0.5 dollar per leerling. Dit is niet veel, maar door de coronacrisis deelt CRECH ook voedselpakketten en hygienekits uit aan alle gezinnen. Zo ondersteunen zij gezinnen zonder inkomen en dus zonder eten. De verwachting is dat dit de komende maanden nodig blijft. Dit zijn onvoorziene kosten, waardoor het budget van CRECH niet toereikend is om ook het afstandsonderwijs volledig te bekostigen.

Daarom willen we u vragen: wilt u bijdragen aan het afstandsonderwijs in Haïti, zodat de kinderen kunnen blijven leren? Voor 20 euro biedt u 10 kinderen één maand afstandsonderwijs.


Behalve het ontwikkelen van lesmateriaal heeft Woord en Daad nog meer onderwijsprojecten. Onderwijs geeft een kind stabiliteit, veiligheid en, niet te vergeten, een hoopvolle toekomst.
Vindt u ook dat elk kind recht heeft op onderwijs? Ga dan naar het kindoverzicht en sponsor een kind!

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen