Sponsoring

Gnon: ‘Ik ben blij dat ik gesponsord word, want daardoor kan ik nu naar school’

Gnon uit Benin groeit op in een groot gezin. Door het sponsorprogramma kan ze naar school, wat haar moeder erg blij maakt. ‘De kinderen van nu zijn wijzer en komen eerder met oplossingen, dankzij het onderwijs dat zij gevolgd hebben.’

Gnon (11 jaar) woont in de omgeving van Nikki, een stad in het noordoosten van Benin. Van de negen kinderen in het gezin zijn er zes die naar school kunnen of konden, waaronder Gnon.

‘Ik ben blij dat ik gesponsord word, want daardoor kan ik nu naar school’, vertelt Gnon met haar stralende glimlach. ‘Het meest houd ik van sociale en technische vakken.’ Moeder Fatouma vult aan: ‘Toen ik jong was, vond ik het normaal dat ik werkte in plaats van dat ik naar school ging. Nu vind ik dat jammer. Als je eenmaal bent getrouwd, blijft alles hetzelfde. De kinderen van nu zijn wijzer en komen eerder met oplossingen, dankzij het onderwijs dat zij gevolgd hebben.’

Christelijk onderwijs

Fatouma vervolgt: ‘Eigenlijk zouden mijn andere kinderen ook naar school moeten. Mijn man Abdou werkt op het land, maar door gebrek aan geld wonen zij bij een broer, in een ander dorp.’ Gelukkig kan Gnon wel naar school, bij de christelijke organisatie Dedras.

Fatouma: ‘Zelf zijn we moslim, maar ik vind de christelijke opvoeding prima. Mochten mijn kinderen later christen willen worden, dan is dat goed. Voor de toekomst hoop ik vooral dat het goed mag gaan met mijn kinderen en dat ze mooie banen kunnen krijgen.

Sponsoring biedt een hoopvolle toekomst

Ontvang elke maand via de e-mail een verhaal van hoop