Inge (28) “Sponsoring biedt mij de kans om mijn zegeningen te delen“

Inge (28) uit Veenendaal staat 1 dag per week voor de klas. “Ik heb een hart voor onderwijs aan kinderen. Toen ik in 2016 een advertentie zag met kinderen die een sponsor zochten, besloot ik samen met mijn man Erik sponsor te worden. Ik had geen voorkeur voor een bepaald kind, daarom liet ik de organisatie kiezen. Uiteindelijk werd het Tanko, een meisje uit Benin dat nu onderwijs, maaltijden en medische zorg ontvangt.

Post van Tanko

Twee keer per jaar krijgt Inge post van Tanko, die inmiddels 12 jaar is. “Vorig jaar schreef ze dat ze thuisonderwijs volgde omdat er een staking was. Ook schreef ze dat ze aan het leren was voor haar toetsen. Ik moest wel glimlachen toen ze haar favoriete liedje liet weten: Jesus Loves Me.” Inge bewaart alle ontvangen post in een vaas op de piano, tussen andere souvenirs de ze heeft meegebracht van haar reizen naar Namibië en Zuid-Afrika. “Ik vind het leuk om er af en toe eens doorheen te kijken.”

Een beetje gek

Ook tijdens haar werk als leerkracht van groep 4 vertelt Inge af en toe iets over de verschillen tussen Europa en Afrika. “De leerlingen vinden het bijzonder en ook wel een beetje gek dat er kinderen zijn die een half uur naar school moeten lopen. Ze zijn leergierig en vinden het interessant om foto’s te zien. Zo hoop ik ze wat kennis over de wereld en de verschillen tussen arm en rijk mee te geven.”

Zegeningen delen

Inge is enthousiast over kindsponsoring, maar toch vindt ze het contact met Tanko niet altijd even makkelijk. “Je zou het liefst af en toe even met haar WhatsAppen en willen weten hoe het écht met haar en haar familie gaat. Sinds ik zelf moeder ben, denk ik ook vaker aan haar ouders. Ik vind het verdrietig dat zij niet alles kunnen geven wat ze zo graag voor hun kind zouden willen. Ouders willen niet dat hun kinderen geweld of honger meemaken, dat zie je nu ook in Oekraïne. Juist daarom is kindsponsoring zo mooi: het biedt mij de kans om de zegeningen die ik heb gekregen te delen met een kind in armoede. Ik bid elke dag voor het gezin, hun gezondheid, dat het goed gaat op school en dat ze dichtbij de Heere Jezus mogen leven. Uiteindelijk is het doel van ontwikkelingshulp niet dat je er zelf iets voor krijgt, maar dat de ander er beter van wordt!”

Over het sponsorprogramma

Een kind dat opgroeit in armoede, maar nu voor het eerst naar school kan en daar christelijk onderwijs, maaltijden en medische zorg ontvangt. Het is een zichtbare zegen. Niet alleen voor henzelf, maar ook voor hun familie, hun gezondheid en voor de mensen met wie ze hun kennis delen. Sponsor een kind, voor een hoopvolle toekomst!