ONLINE LESSEN
VOOR BASISSCHOLEN

Beste leerkrachten,

Inmiddels gaan de basisscholen voorzichtig weer open. Een spannende tijd, die ook voor uitdagingen zorgt. Hoe houdt u verbinding met heel de klas en hoe bedenkt u steeds weer interessante opdrachten, ook voor de leerlingen thuis? In deze bijzondere tijd, waarin de leerlingen deels thuis leskrijgen, is het een uitdaging om verbonden te blijven. Als Woord en Daad komen we daarom graag online naar jullie toe: via digitale lessen. Gratis in gebruik voor leerkrachten en leerlingen, en hieronder te bekijken. We wensen jullie heel veel succes toe in deze periode!

Wilt u meer weten, of wilt u als school aan de slag met Woord en Daad? Neem dan gerust contact met ons op via voorlichting@woordendaad.nl of 0183-611800.

PS: wij horen graag van u wat u van deze online lessen vindt, zo kunnen wij ons aanbod verbeteren. Doet u mee? Klik hier om uw mening te geven.

Ineke Brand en Janneke Witzier
Scholenvoorlichters

/ LES 2: ETHIOPIË

Eén van de landen waar we als Woord en Daad werken, is het grote land Ethiopië. Welke dieren leven er, wat wordt er gegeten, welke taal spreken ze en hoe gaat het met de leerlingen op school? We vertellen jullie graag meer over Ethiopië in deze online videolessen, voor de onder- en bovenbouw!

ONDERBOUW

BOVENBOUW

/ VERWERKINGEN ONDERBOUW BIJ LES 2

Hallo jongens en meisjes, wat leuk dat jullie deze online les hebben bekeken! Hieronder vinden jullie de bijbehorende opdrachten voor groep 1 t/m 4. Veel succes!

Knutsel een Ethiopisch zeepdoosje

Weet je het nog? In Ethiopië krijgen de kinderen één keer per week van de juf het eigen zeepdoosje. Wij maken ook ons eigen Ethiopische zeepdoosje. Bekijk hier de opdracht en het sjabloon van het doosje.

/ VERWERKINGEN BOVENBOUW BIJ LES 2

Hallo jongens en meisjes, wat leuk dat jullie deze online les hebben bekeken! Hieronder vinden jullie de bijbehorende opdrachten voor groep 5 t/m 8. Veel succes!

Denk en doe

Weet jij waar Ethiopië ligt op de kaart? En waar het Shalla meer? Denk en teken mee! Bekijk hier de opdracht.

/ LES 1: GEEF ZE EEN TIEN!

Als leerkracht weet u het wel: u bent belangrijk voor uw leerlingen. Ze hebben u nodig om nieuwe dingen te leren. In Nederland hebt u als leerkracht veel mooie mogelijkheden: u kreeg een goede opleiding en kunt gebruikmaken van het juiste materiaal. Dat willen we ook voor leerkrachten in ontwikkelingslanden. Onder de noemer ‘Geef ze een TIEN’ werken we wereldwijd aan de kwaliteit van christelijk onderwijs. We vertellen hier graag meer over, in deze video’s voor de onder- en bovenbouw.

ONDERBOUW

BOVENBOUW

/ VERWERKINGEN ONDERBOUW BIJ LES 1

Hallo jongens en meisjes, wat leuk dat jullie deze online les hebben bekeken! Hieronder vinden jullie de bijbehorende opdrachten voor groep 1 t/m 4. Veel succes!

Prentenboek: Pien gaat op reis

Het prentenboek over Pien is gemaakt door Annemarieke de Jager en Anne-Ruth Roodhorst (studenten aan Driestar Hogeschool) en wordt voorgelezen door Annemarieke. Luister je mee? Klik maar op het plaatje hierboven.

Knutsel een Guatemalteeks poppetje

In Guatemala zie je heel veel kleine poppetjes te koop. Deze worden gemaakt van de kleurige stoffen, waar ook kleding van gemaakt wordt. Wij gaan er ook eentje maken. Doe je mee? Bekijk hier de opdracht en het sjabloon voor het poppetje.

/ VERWERKINGEN BOVENBOUW BIJ LES 1

Hallo jongens en meisjes, wat leuk dat jullie deze online les hebben bekeken! Hieronder vinden jullie de bijbehorende opdrachten voor groep 5 t/m 8. Veel succes!

/ KOM IN ACTIE VOOR WOORD EN DAAD

Kom in actie

Start je eigen actie en download bijvoorbeeld onze kluskaarten.

Sponsor een kind

Sponsor samen met je klas een leeftijdsgenootje ver weg.

Kidspakket

Bekijk voorleesvideo’s over belevenissen van leeftijdsgenootjes en maak leuke knutsels.

Bedankt voor jullie betrokkenheid!

Voor actueel nieuws over de impact van het coronavirus op onze projecten, lees ons liveblog

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring