Ons sponsorprogramma in:
Haïti

5.686

Kinderen in het programma

29

Scholen waar de kinderen opzitten

58,5%

Leeft onder de armoedegrens van $1,25 per dag

Over Haïti

Haïti is een eilandstaat in de Caraïbische zee. Haïti werd ontdekt door Columbus, werd een Spaanse kolonie en later een Franse. In 1804 werd Haïti onafhankelijk. De voertaal van het land is tot op heden Frans en de bevolking is voornamelijk christelijk.

Haïti is een van de armste landen ter wereld. Met name de aardbeving van 2010 laat nog steeds zijn sporen achter. Nog niet alle schade is hersteld en door aardschokken raken mensen snel in paniek. In de achterliggende jaren heeft het land vaak te kampen gehad met natuurrampen als aardbevingen en orkanen. Ook politiek gezien is Haïti instabiel. Corruptie en geweld zijn dagelijks aan de orde.

/ PARTNERORGANISATIES AMG EN P&A Haïti

De partners

AMG Haïti is werkzaam in en rond de hoofdstad van Haïti, Port-au-Prince. De scholen van AMG staan, voor de veiligheid, buiten de wijken waar de kinderen wonen. De kinderen komen met het plaatselijke OV naar de school. Daar is niet altijd genoeg geld voor, waardoor kinderen soms een dag van school wegblijven. AMG zet zich daarom in om ouders bewust te maken van het belang van onderwijs. In Haïti is corruptie, criminaliteit en geweld een groot probleem. Dit geldt niet alleen op straat, ook binnen de regering, in woonwijken, in families en ook in het onderwijs. De kwaliteitseisen van de overheid worden binnen het onderwijs niet nageleefd. Er zijn veel leerkrachten niet geschoold voor hun beroep en er is geen geld om te investeren in ruimte en lesmaterialen. AMG investeert via het International Network for Christian Education (INCE) in scholing en lesmaterialen.

P&A Haïti werkt op het Haïtiaanse platteland. De kinderen in deze omgeving gaan naar privéscholen. Deze scholen worden geleid door comités die bestaan uit dorpsbewoners. Het comité houdt toezicht op de kinderen en activiteiten. Onze partner P&A heeft een monitoringsysteem waarmee het de scholen regelmatig controleert. Door deze monitoring kan P&A ook gericht investeren om specifieke onderdelen van het onderwijsprogramma te verbeteren. Zieke kinderen worden bezocht om te kijken of medische hulp nodig is. Medische hulp is vaak onbetaalbaar voor ouders, waardoor men klachten negeert. Op school is een verpleegkundige in dienst die helpt, anders wordt het kind naar het ziekenhuis gebracht. De kosten voor behandeling en medicijnen worden door P&A vergoed.

‘Sinds 8 jaar zit ik in het sponsorprogramma. Later wil ik graag dokter worden. Ik droom ervan om anderen te helpen. Vroeger was ik erg verlegen, maar op club leerde ik sociale vaardigheden en stapte ik uit mijn comfort zone. Ik organiseer nu zelfs zangdiensten in de kerk! Tegen leeftijdsgenoten wil ik graag zeggen: Blijf naar school gaan, ondanks de moeilijkheden en obstakels. Houd je hoofd omhoog en kijk vooruit!’
– Ruhiana (16)

/ BESCHIKBAAR LESMATERIAAL UIT DIT LAND

Kidskwartiertjes

Wij komen digitaal naar jullie toe met de Woord en Daad tourbus! Samen bezoeken we diverse (sponsor)landen. Kijk mee!

Presentatie

Een (online) presentatie, afgestemd op jullie school of klas.

Actiemateriaal

Aan de slag met een klus- of muntkaart, bijvoorbeeld voor jullie sponsorkinderen.

Wereldspelen

Speel waterspelletjes en combineer sportiviteit met kennis over andere culturen.

Online lessen

Online lessen met verwerkingen, afgestemd op onder- en bovenbouw.

Geef ze een tien

Samen met de klas in actie voor toffe meesters en juffen, i.s.m. Driestar educatief.

Haïti

Lessenserie over Geef ze een TIEN Haïti, geschikt voor groep 1-8.

/ SPONSORKINDEREN IN DIT LAND

Meer informatie

over het sponsorprogramma, lesmateriaal of presentaties?
info@woordendaad.nl of 0183-611874

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring