fbpx

Welkom tijdens het online kinderprogramma

Ben jij tussen de 4 en de 12 jaar? Dan vergeten wij ook jou dit jaar natuurlijk niet. Kijk, zing, knutsel en doe mee tijdens ons online kinderprogramma ‘Samen sterk’, op D.V. zaterdag 30 januari van 19:20-19:50 uur. Lekker samen op de bank met je broers, zusjes, vader en moeder. Zelfs in pyjama kan je dit jaar alles meebeleven, superknus! Nog niet aangemeld? Doe dat dan via deze pagina.

Tip: vind jij het leuk om nu alvast aan de slag te gaan? Maak dan een mooie kaart voor kinderen in Colombia, en wie weet laten wij jouw kaart zien tijdens het kinderprogramma!

Kleur een mooie kaart

Hoe werkt het?

Wil je een mooie kaart sturen naar kinderen in Colombia? Download dan hier de kaart, versier ‘m en stuur ‘m op naar Woord en Daad. Als je dit uiterlijk zaterdag 23 januari doet, is er een kans dat jij jouw kaartje voorbij ziet komen tijdens het kinderprogramma! Maar ook daarna kun je natuurlijk nog insturen. De uiterste inzenddatum is woensdag 3 februari. Daarna verzamelen we al jullie post en sturen we het op naar Colombia. Maak er iets moois van!

Stuur je kaart naar:

Stichting Woord en Daad
t.a.v. Kids Werelddag
Postbus 560,
4200 AN Gorinchem.

Knutsel de spaarrugzak

Hoe werkt het?

Wil jij ook iets doen voor leerlingen in Colombia? Download dan dit leuke spaarrugzakje, kleur ‘m netjes in en zet ‘m in elkaar. Als je rugzak helemaal mooi is geworden, ga dan langs bij mensen die je kent en vraag of ze iets willen geven voor kinderen in Colombia. Dat geld kunnen ze in jouw rugzak doen!

Doe jij mee? Denk ook aan deze kinderen in je gebed!

Sparen met een munt- of kluskaart

Wil jij op een andere manier iets doen voor leerlingen in Colombia? Download dan onze klus- of muntkaart. Denk je ook aan deze kinderen in je gebed?

Kleur de Colombiaanse vlag

Hoe werkt het?

Kom alvast in de sfeer van de Werelddag en kleur deze vlag van Colombia netjes in! Tip: plak ‘m daarna aan een prikker en zet ‘m in een potje. Tijd over? Maak dan ook de Nederlandse vlag! Hieronder zie je de kleuren:

Maak een mooie springaap (groep 1-4)

Zorg dat een foto van jouw knutselwerkje uiterlijk D.V. woensdag 3 februari wordt gemaild naar info@woordendaad.nl. Vermeld altijd naam, adres en leeftijd. Wie weet win jij een klein prijsje!

Maak een mooie toekan (groep 5-8)

Zorg dat een foto van jouw knutselwerkje uiterlijk D.V. woensdag 3 februari wordt gemaild naar info@woordendaad.nl. Vermeld altijd naam, adres en leeftijd. Wie weet win jij een klein prijsje!

Recept voor Zuid-Amerikaanse maissoep

Wil je na de Werelddag nog een beetje in Colombiaanse sferen blijven? In Colombia wordt veel mais gegeten. Vraag daarom of je een keertje deze heerlijke maissoep mag maken. Zorg er wel voor dat een volwassene in de buurt is om je te helpen of even mee te kijken. Kook ze en eet smakelijk!

Wat heb je nodig?

Voor maissoep (4 personen) heb je de volgende ingrediënten nodig:

– 600 gr maiskorrels;
– 2 zoete aardappels;
– 1 el rode curry pasta;
– 125 gr zure room;
– groentebouillonblokje;
– grote sjalot;
– knoflookteen;
– bosje peterselie
– olijfolie;
– peper & zout; en
– blender of staafmixer.

Hoe maak je het?

Bekijk het volledige recept op The Lion Kitchen: https://thelionkitchen.com/2014/04/03/zuid-amerikaanse-maissoep/

Online Werelddag

Ver weg, en tóch dichtbij. Vanwege Covid-19 geen ontmoeting in de Midden Nederland Hallen in Barneveld, maar een ontmoeting online op D.V. 30 januari 2021 van 19.15 – 21.15 uur. Want dat verbinding en ontmoeting juist nu onmisbaar zijn, beseffen we niet alleen in Nederland. Luister naar verhalen uit Colombia, een land dat zwaar getroffen is door Covid-19. Verhalen van kwetsbaarheid, maar ook van hoop. Meld u snel aan en ontvang onze speciale Werelddag-Box!

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen