fbpx

Workshop of voorlichting

Duurzaam doen!

Duurzaamheid is de laatste tijd veelvuldig in het nieuws. Ook voor u als school of vereniging is het belangrijk om uw leerlingen of leden bewust te maken van dit thema. Duurzaamheid gaat namelijk niet alleen ons aan, maar onze hele wereld!

Woord en Daad heeft diverse workshops ontwikkeld om het thema duurzaamheid dichter bij te brengen. Ook komen wij graag langs voor een voorlichting, uiteraard afgestemd op de doelgroep. Hieronder vindt u al onze workshops en voorlichtingen op een rij.

Duurzaamheid en de naaste

Workshop over armoede

Een algemene les/presentatie over wat armoede betekent. Er is ruimte voor een ethische discussie over armoede, een soort Lagerhuisdebat, verschillende prikkelende stellingen, etc. Deze les kan ook worden aangepast naar één bepaald land of project.

Zou jij gaan?

Workshop over migratie

In meerdere sessies komt het onderwerp ‘Migratie’ aan de orde. Klassen die deelnemen kunnen door twee presentaties en een videoles een ochtend worden meegenomen in dit onderwerp. Lekker interactief met voldoende kans voor eigen inbreng.

Trek jij het je aan?

Workshop over eerlijke kleding

Dit is een les over ons eigen consumptiegedag in relatie tot de derde wereld. Wat heeft ons gedrag voor invloed op landen in Afrika en Azië? In speeddate-vorm gaan jongeren nadenken over hun eigen duurzaamheid.

Cashew, de noot aan de man?!

Workshop over de voedselketen

Aan de hand van het verhaal van de cashewnoot focussen we op een duurzame benadering van voedsel en de productie hiervan. Wat ook aan bod komt zijn de Fair Factory’s: fabrieken met sociale impact, die er zijn voor de hele bevolking.

Leef Eerlijk

Workshop

‘Leef Eerlijk’ omvat een aantal workshops rondom eerlijke handel, klimaatverandering en voedsel. Op een actieve manier maken de leerlingen kennis met de situatie elders in de wereld en staan ze stil bij hun eigen gedrag.

Sponsorprogramma

Voorlichting

Een dag uit het leven van een sponsorkind en landinformatie. In 10 landen hebben wij het sponsorprogramma. Door steun van o.a. scholen krijgen kinderen kans op een betere toekomst. Voor de bewustwording van de leerlingen is het goed om ze mee te nemen naar de leefwereld van een sponsorkind in desbetreffend land. Het gaat hierbij ook om de context van het land en het onderwijs. Er is een mogelijkheid om de presentaties te koppelen aan jullie sponsorkinderen.

Armoede, kan ik er wat aan doen?

Voorlichting

Over armoede wereldwijd, wat het doet met jongeren als zij in armoede leven en welke mogelijke oplossingen er zijn. Inclusief stellingen om over te debatteren.

Armoede en ontwikkelingen per land

Voorlichting

Woord en Daad werkt met lokale partnerorganisaties in 20 landen in Afrika, Azië en Midden-Amerika. De interactieve presentatie die wij geven is geschikt om via een aardrijkskunde- of maatschappijles met de klas te delen. De voorlichtingen zijn ook op maat te maken voor specifieke vakken om het passend te maken voor de bestaande lessen/vakken.

Vraag een workshop of voorlichting aan!

Geïnteresseerd in een workshop of voorlichting?
Eén van onze enthousiaste voorlichters komt graag langs en neemt mooi materiaal mee, afgestemd op de doelgroep. Spreek een workshop of voorlichting af via 0183-611 800 of voorlichting@woordendaad.nl. Mail of bel ook gerust als u vragen hebt!

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen