Schoon water. Het is van levensbelang. Toch zien wij er soms amper nog de waarde van. We weten niet beter dan dat het zo uit de kraan stroomt. Maar dat het een voorrecht is, merken we als we ons verplaatsen naar Shalla, Ethiopië. De inwoners van Shalla hebben een schrijnend tekort aan schoon drinkwater. Voor hen is schoon water als melk. Het is te kostbaar om je mee te wassen… Maar de onzekerheid die je in de ogen van de mensen leest gaat nog dieper: ‘Als er nu weer een droogteperiode komt, wat gebeurt er dan met ons?’ Het antwoord is even rauw als onthutsend: dan zal er niet genoeg water zijn om te overleven.

In actie

Bij Cedrah willen we verantwoordelijkheid nemen. Als een goed rentmeester willen we in Nederland zuinig met water en andere benodigdheden omgaan. We willen zorgdragen voor mensen en verantwoord omgaan met middelen en onze omgeving.

Tegelijk willen wij iets voor de mensen in Shalla betekenen. Het is onze droom dat schoon drinkwater hier toegankelijk wordt. We dragen daarom bij aan de ambitie van Woord en Daad om 39.000 inwoners, 8 scholen en 6 klinieken te voorzien van schoon, betaalbaar drinkwater.

Bij Cedrah zetten we ons in voor deze mensen. Doe jij ook mee? Van uw gift (aftrekbaar van de belasting) wordt 50% ingezet voor duurzaamheid binnen Cedrah en 50% voor het waterproject in Shalla. Van iedere € 110,- voor het waterproject, krijgt omgerekend een heel gezin toegang tot schoon water. Op deze pagina houden we live bij hoeveel er is gedoneerd. Alvast hartelijk bedankt voor uw gift!

Sponsors

Doneer aan zorg voor water

Locatie Nebo

Doneren