fbpx

Goed Idee Reizen collecteert voor watervoorziening in Oeganda

Goed Idee Reizen collecteert van 1 april 2018 tot 1 november 2019 voor het project WaterTime! Een prachtige actie waarin reizigers uitgedaagd worden om tijdens hun reis een machtiging in te vullen om mensen in een Oegandees dorp  toegang te geven tot duurzame watervoorziening.

Projectinformatie

Bijna 50 % van de watervoorzieningen op het Oegandese platteland raakt nu buiten werking, door een gebrek aan onderhoud en eigenaarschap. Met het gevolg dat mensen lange afstanden af moeten leggen met hun jerrycans en lang moeten wachten om water te kunnen tappen. Daarom introduceren we in 36 gemeenschappen WaterTime. Een systeem dat betaling, dienstverlening, ontwikkeling en innovatieve producten bij elkaar brengt. Zodat in 2018 en 2019 op het platteland van Oeganda 16,200 mensen in 2,700 huishoudens voorzien worden van duurzame en opschaalbare watervoorziening. Concreet zijn er drie aspecten die WaterTime innovatief en uniek maken:

  • Door een prepaid betalingssysteem betalen de gebruikers gezamenlijk voor aanleg, reparatie en onderhoudskosten van de waterpunten. Gebruikers krijgen hiervoor een tag waar ze geld op kunnen laden. Voor ze water tappen scannen ze eerst hun tag.
  • WaterTime biedt verschillende service levels. Dorpen kunnen starten met een waterpunt met handpomp met een ingebouwd betalingssysteem. Afhankelijk van de behoeften en de beschikbare financiën in een dorp kan het systeem uitgebreid worden met bijvoorbeeld meerdere waterpunten, opslagtanks, de aanleg van waterleidingen en huisaansluitingen.
  • Het prepaid betalingssysteem en de watervoorzieningen die worden aangelegd werken grotendeels op zonne-energie. Zo werken we duurzaam en kunnen de kosten zo laag mogelijk blijven.

Alle hulp voor de realisatie van een duurzame en opschaalbare watervoorziening in Oeganda is van harte welkom! Steunt u het project WaterTime?

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen