Een klas vol enthousiaste leerlingen, die in 2 weken tijd een prachtig bedrag bij elkaar brachten, keken wat geheimzinnig voor zich uit. Nadat de scholenvoorlichter in het kort verteld had hoe enorm belangrijk het is dat leeftijdsgenoten ver weg onderwijs ontvangen, brak het moment aan dat stagejuf Jacomijn Klaver een grote bruine envelop tevoorschijn haalde. De brief die daaruit getrokken moest worden liet het bedrag zien, wat gebruikt kan gaan worden voor beter onderwijs in Afrika! En dat was maar liefst € 1.788,82. Gigantisch! Even waren we er stil van, maar dat duurde niet lang… er volgde een luid applaus.

Natuurlijk was er ook even tijd om te luisteren naar de verhalen van de leerlingen over de wijze waarop zij geld bijeen brachten. Wat een super goede ideeën: er werden statiegeldflessen verzameld, broodjes knakworst, brownies, cake en chips verkocht. Daarnaast was er een grabbelton gemaakt, deden leerlingen klusjes, kortom volop activiteiten die geld in het laatje brachten.

Leerlingen van groep 8 en niet te vergeten stagejuf Jacomijn, heel hartelijk dank voor jullie inspanningen om in zo korte tijd zoveel geld bij elkaar te brengen!

Kom ook als klas in actie

Vraag een presentatie aan

Over de auteur

Ineke Brand is scholenvoorlichter bij Woord en Daad.