fbpx

Drops4Crops Benin

Profiteren van elke druppel water in Benin

Water is van levensbelang. Dat wordt met name duidelijk in tijden van droogte. In Benin, een land in de droge Sahel regio, wordt het weer steeds onvoorspelbaarder. Lange periodes van droogte worden afgewisseld door felle regenbuien. Dit heeft gevolgen voor de vele boeren en hun werk. Een groot deel van de bevolking in Benin werkt in de landbouw.

Drops4Crops zet zich in dit land in om huishoudens in de kwetsbare regio’s weer perspectief te geven.

Benin:

In Benin werken we tot en met 2025 aan efficiënter watergebruik in de droge Sahel-regio’s Atakora en Donga. Regio’s die zich kenmerken door veel armoede en een lang droog seizoen. Jonge mensen migreren steeds vaker omdat er nauwelijks iets te verdienen is in het gebied. Er is een dringende behoefte aan enerzijds meer productie en anderzijds het veerkrachtiger maken van de productie. Het hoofddoel is om goed watermanagement te implementeren en efficiënt watergebruik te stimuleren, zodat boeren het hele jaar voldoende water beschikbaar hebben voor de voedselproductie.

Wat willen we bereiken?

24.000

mensen profiteren van dit project

3.500

boeren kunnen hun inkomsten verhogen dankzij een verbeterde productie

Steun boerenfamilies in Benin!

Hoe gaan we dit bereiken:

Boeren krijgen toegang tot een geïntegreerd servicepakket van land, krediet, water en innovatieve irrigatietechnieken.

Er wordt nieuwe infrastructuur beschikbaar gesteld voor de opslag en het vasthouden van water.

Boeren worden getraind in verbeterde productiemethoden.

Door verbeterde marktkennis en marketingtechnieken leren boeren hun inkomsten te verhogen.

Samenwerking

In dit project steken verschillende partijen de handen ineen om samen een verschil te maken. Ook de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft zich verbonden aan dit project en verstrekt 50% subsidie. Een mooi blijk van vertrouwen!

Samenwerking Benin: Het waterbedrijf CSF, Woord en Daad en de lokale organisaties Dedras en URCooPMa zetten zich samen in voor het verbeteren van de landbouw in Benin, in samenwerking met 5 communes (Djougou, Péhoncu, Ouaké, Natitingou, Tanguieta). De overheid is betrokken als eindverantwoordelijke voor het waterbeheer in de projectregio.

‘Vroeger lag mijn tuin een aantal maanden per jaar braak omdat er te weinig water was of omdat de grond uitgeput raakte. Nu leer ik hoe ik dat kan voorkomen en hoe ik mijn productie kan verbeteren. Ik verbouw groenten als wortels en uien en mijn grond brengt twee keer zoveel op als vroeger.’ 

Wounounin uit Benin

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen