Het EYE-project: een alternatief voor illegale migratie
Europa lonkt. Een toekomst in het Midden-Oosten is voor vele jonge Ethiopiërs een aantrekkelijke optie. Maar de werkelijkheid is weerbarstiger. Hoe kunnen we illegale migratie minder aantrekkelijk maken? Door hoop te bieden en kansen te geven in Ethiopië. Door middel van een opleiding en trainingen willen we jongeren aan het werk helpen voor een betere toekomst in hun eigen land. Het EYE-project biedt jongeren een alternatief voor illegale migratie.
Woord en Daad werkt samen met een heel aantal (lokale) partners om het EYE-project zo effectief mogelijk te maken. We hebben afgelopen jaar geïnvesteerd in samenwerking om zoveel mogelijk jongeren te bereiken en hun een goede opleiding te bieden en aan het werk te helpen. Ook werken we met lokale partners aan bewustwording voor de positie van vrouwen, zodat ook zij toegang krijgen tot de arbeidsmarkt en kunnen voorzien in hun levensbehoeften.
Dankzij uw bijdrage konden we in 2019 duizenden jongeren opleiden en ondersteunen in werk. In 2019 vonden in totaal 4.976 jongeren een baan of zijn een eigen onderneming gestart. Daarmee hebben aan het eind van 2019 15.600 jongeren een baan sinds de start van het EYE-project.
We informeren u graag over de resultaten van het EYE-project in 2019.
Artikel in het ND over het EYE project:
“Ik droomde ervan om in de Arabische wereld te werken, maar mijn ervaringen waren verschrikkelijk”, vertelt Kidist Mezgebu. Ze kwam in aanraking met het EYE-project, volgde trainingen en geeft nu leiding in de keuken van een overheidsgebouw.
Wat is er voor nodig om de jongeren in Ethiopië thuis een toekomst te geven? Het EYE project biedt jongeren een toekomst in hun eigen land.