Periodieke gift

Wilt u Stichting Woord en Daad een (groot) bedrag schenken, dan kunt u wellicht het afsluiten van een schenkingsovereenkomst, in plaats van een gift zonder overeenkomst, overwegen.

Het betreft dan een periodieke gift, voorheen ook wel lijfrente genoemd. Onder voorwaarden is dit bedrag volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Schenkt u iets aan Stichting Woord en Daad zonder deze overeenkomst dan is een gedeelte niet aftrekbaar (in verband met de giftendrempel) en geldt een maximaal aftrekbaar bedrag per jaar (10 procent van het verzamelinkomen).

Voorwaarden

Wilt u uw schenking volledig aftrekken van de belasting, dan gelden de volgende voorwaarden:

  • Vaste termijnen (periodiek hetzelfde bedrag schenken)
  • Een minimum termijn (ten minste 5 jaar)

Het regelen van een periodieke gift is gratis en vindt plaats door de schenkingsovereenkomst in te vullen en op te sturen naar Stichting Woord en Daad. Stichting Woord en Daad is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) en behoeft daarom geen schenkingsrechten aan de fiscus te betalen. U leest meer informatie in de folder ‘Uw gift en de fiscus.

Om uw periodieke gift direct te regelen, kunt u het inschrijfformulier downloaden. Het is ook mogelijk om een periodieke gift in natura te doen. Neemt u in dat geval hiervoor contact met ons op.

Het is ook mogelijk om per mail een schenkingsformulier aan te vragen. Op die versie hebben wij de gegevens die bij ons al bekend zijn, voor u ingevuld.

Aanvragen schenkingsformulier

  • Graag ontvang ik een vooraf ingevuld schenkingsformulier per:
  • Bekijk hier onze privacyverklaring

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op via: geven@woordendaad.nl of telefonisch: 0183-611800.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer