fbpx

Job Booster Colombia

Stabiele werkgelegenheid in Colombia

Colombia kent een onrustige geschiedenis, maar de laatste jaren zet het land alles op alles om een betere toekomst in te luiden. Verschillende factoren dragen bij aan arbeidsonzekerheid. Terwijl de vrede kwetsbaar is, komen duizenden vluchtelingen vanuit buurland Venezuela het land binnen, op zoek naar een beter bestaan. Job Booster wil het potentieel van Colombiaanse jongeren ontwikkelen en de werkgelegenheid aanpakken.

Het programma richt zich met name op de jongeren in Soacha, Bogota en Cartagena. Deze gebieden zijn zwaar getroffen door de gewapende conflicten in het land. Jongeren die nu van school komen, of jongeren die al een poosje werk zoeken linken we aan de lokale arbeidsmarkt. Uiteindelijk doel is dat jongeren hun potentieel ontwikkelen, actief bijdragen aan de lokale bedrijvigheid en een waardig leven opbouwen. Onze aanpak bestaat uit drie pijlers die onderling met elkaar verbonden zijn: opleding en training, aansluiting op de arbeidsmarkt, en zelfstandige ondernemers.

Onze ambitie: in drie jaar tijd 15.000 Colombiaanse jongeren een baan vinden dankzij Job Booster.

1) Opleiding en training

Veel jongeren zijn gewend snel geld te verdienen met drugshandel en andere criminaliteit. Daarom vinden de jongeren het lastig om langer bij één baas te werken.  Met het Job Booster programma investeren we in de soft skills van deze jongeren. In het project leren ze soft skills, zoals communiceren, integer zijn, discipline, en andere essentiële eigenschappen om een baan te behouden. Dit leren ze tijdens de vakopleiding, maar we bieden de training ook aan bedrijven aan. Bedrijven kunnen met deze training investeren in het behoud van personeel.

2) Aansluiting op arbeidsmarkt

Na de studie is het vinden van een baan een uitdaging. Op verschillende manieren begeleiden we de jongeren naar werk. Hiervoor worden onder andere uitzendbureaus en job matchers ingeschakeld. Soms vragen de omstandigheden om een werkplek dicht bij huis. Dat is bijvoorbeeld voor alleenstaande moeders belangrijk.

3) Zelfstandige ondernemers

Jongeren en alleenstaande moeders met ondernemersambities helpen we met de eerste stappen. Dat varieert van businessplannen schrijven tot en met connecties maken voor de financiering van hun bedrijf. Met groeiende bedrijfjes kijken we hoe zij op hun beurt mensen aan kunnen nemen. Op die manier creëren deze bedrijfjes werk voor anderen die het nodig hebben. Het ondernemen geeft de jongeren een stuk zelfvertrouwen en een (extra) inkomen.

Resultaten 2018

1127

TVET studenten in Bogota en Cartagena

763

Colombianen met een baan kregen een extra training

709

studenten vonden een baan dankzij Job Booster, waarvan 177 als ZZP’er

836

externe cliënten vonden een baan, waarvan 601 als ZZP’er

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen