fbpx

Job Booster Tsjaad

Job Booster Tsjaad

Kickstarter voor jonge ondernemers

/ DE ONDERNEMERS

Via het Job Booster programma ondersteunt Woord en Daad jaarlijks tientallen startende ondernemers. Zij worden geselecteerd op basis van hun businessplan en, belangrijker nog, hun ondernemersmentaliteit. We stellen u graag voor aan enkele jongeren. Ze werken in verschillende sectoren, komen uit verschillende achtergronden, maar ze hebben één ding gemeenschappelijk: er stroomt ondernemersbloed door hun aderen.

/ DE CONTEXT

Tsjaad is een land dat vaak wordt vergeten. Armoede en (jeugd)werkloosheid zijn twee grote uitdagingen waar het land voor staat. De jongeren zijn leergierig en ze willen werken aan hun toekomst. Met de hoop dat het in de steden beter is, trekken veel jongeren weg van het platteland. Eenmaal in de stad blijkt het lastig om werk te vinden. Ook jongeren met een universitaire studie vinden moeilijk een baan. Job Booster Tsjaad wil deze jongeren begeleiden naar werk, want er zijn kansen. De jongeren hebben vaak creatieve ideeën om een eigen onderneming te starten. Job Booster coacht hen en daagt hen uit hun businessplan te verbeteren. Omdat de jongeren geen startkapitaal hebben, werken we samen met een lokale bank die de jongeren een lening biedt. Dankzij die lening, met eerlijke voorwaarden, kunnen de jongeren hun bedrijf opbouwen.

Niet iedereen is een ondernemer, ook niet in Tsjaad. Daarom bouwen we een groot netwerk op met bedrijven in Ndjamena en zetten we een database met werkzoekenden op. De bedrijven kloppen bij Job Booster aan als ze een vacature hebben en dankzij de database kunnen wij de meest geschikte kandidaat voordragen. Daarbij nemen we de bedrijven veel werk uit handen. Een dienst die gewaardeerd wordt.

/ STEUN JONGE ONDERNEMERS

150

kost de begeleiding van één jongere naar een baan.

500

helpt een jongere om een bedrijf op te starten.

/ PARTNERORGANISATIES

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen