fbpx

2021: HET JAAR VAN DE VRIJWILLIGER!

Door heel Nederland heen zijn duizenden vrijwilligers voor Woord en Daad actief. In comités en kringloopwinkels, als verkooppunt voor onze producten, bij een evenement of op ons kantoor… Mede dankzij hun enorme inzet kan ons werk wereldwijd doorgaan.

Vrijwilliger bij Woord en Daad
  • iets betekenen voor je naaste dichtbij én ver weg
  • op een manier die bij je past
  • waarbij je nieuwe mensen leert kennen
  • en nieuwe vaardigheden opdoet
  • gezelligheid verzekerd!

Mensen maken Nederland

Nederland telt al bijna 7 miljoen vrijwilligers. 2021 is door het NOV uitgeroepen tot het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Vrijwilligersorganisaties geven een heel jaar lang aandacht aan vrijwilligers en hun vrijwilligerswerk, onder de noemer ‘Mensen maken Nederland’. Ook als Woord en Daad, een organisatie met duizenden betrokken vrijwilligers, laten we dit natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Op deze pagina delen we mooie vrijwilligersverhalen, de laatste nieuwtjes en actuele vacatures.

/ Ontdek de Woord en Daad-vrijwilligersgroepen

LEGENDA:


Comités

Winkels

Klik op een marker om te lezen over de betreffende winkel of het comité.

Comitévrijwilligers Bas en Tanja

Bas en Tanja zitten in het comité van Wekerom, een club van tien mensen. In Harskamp, Wekerom en Otterlo zamelen ze geld in voor Woord en Daad. „We staan op markten, organiseren onder andere een fietstocht en een krentenbroodactie en we verkopen kerstkaarten.” 

Bas en Tanja benadrukken dat een goed team, met een mix van leeftijden, heel belangrijk is. Tanja: „Het motiveert om er met z’n allen de schouders onder te zetten. We willen graag veel geld ophalen, daar gaan we voor.” Dat wil niet zeggen dat het ze altijd even gemakkelijk vindt om vrijwilligerswerk te doen. „Soms denk ik: o, ik zou nu liever met vriendinnen afspreken. Ik kan allemaal leuke dingen gaan doen in mijn vrije tijd, maar God vraagt ook van ons dat we ons inzetten voor Zijn Koninkrijk. In die zin denk ik dat vrijwilligerswerk een Bijbelse taak is. Het gaat niet altijd alleen om jezelf.”

/ Meld je aan als vrijwilliger!

Aanmelden als winkelvrijwilliger
Aanmelden als comitévrijwilliger
Aanmelden als (online) collectant
Aanmelden als verkooppunt

Winkelvrijwilliger Lisanne

Lisanne is getrouwd met Jan Corno en moeder van Bente (7) en Silas (4). Ze geeft twee dagen Godsdienstig Vormingsonderwijs op openbare basisscholen. Daarnaast is ze vrijwilliger bij een kringloopwinkel.

‘Ik ken Woord en Daad al langer van naam, maar toen ik hoorde dat er een Woord en Daad kringloopwinkel zou komen in de Krimpenerwaard dacht ik: hé, daar moet ik bij zijn! Ik verzorg de social media, dat betekent dat ik de Facebookpagina en het Instagramaccount van de kringloopwinkel bijhoud. Wat supermooi dat we als vrijwilligers met elkaar samenwerken om de wereld een stukje mooier te maken. Ik zeg altijd: doe je werk alsof het voor de Heere is, en niet voor de mensen (Kol 3:23).’

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen