In mei publiceerden we het verhaal van Gloria uit Tsjaad. De jonge ondernemer startte vorig jaar een cateringbedrijf. Door de coronacrisis moest ze haar bedrijf sluiten. De ondernemende Gloria liet het er echter niet bij zitten. Ze begon al snel met de productie en verkoop van sap, maar de inkomsten waren beperkt. Met steun vanuit Job Booster Tsjaad anticipeert Gloria op een veranderende markt. Ze vertelt:
‘Ik heb een cateringbedrijf, maar door de crisis heb ik niet genoeg klanten. De mensen zijn huiverig om uit eten te gaan, gezien de kans op besmetting. Daarom heb ik besloten een ander bedrijf te starten. Met steun vanuit Job Booster Tsjaad kon ik investeren in de teelt van gewassen voor mijn cateringbedrijf. Momenteel verbouw ik zoete aardappelen, rijst en bonen; de belangrijkste ingrediënten voor mijn gerechten. Door de coronacrisis zal de productie van voedsel waarschijnlijk dalen, waardoor de prijs stijgt. Ik wil niet na deze crisis met een hoge rekening voor ingrediënten geconfronteerd worden. Dat werkt door in de prijzen van mijn cateringbedrijf, waardoor ik klanten kwijt kan raken. Daar anticipeer ik op door mijn eigen voedsel te verbouwen.’