Waardig werk voor jongeren

Ondernemen is voor jongeren in Tsjaad de enige oplossing om geld te verdienen. Banen zijn er niet. AgriJob Booster stimuleert het ondernemerschap van jongeren in de regio’s Tandjilé en Logone Occidental. Deze regio’s zijn vruchtbaar en er is in principe voldoende water beschikbaar. Samen met een private en publieke partijen zetten we ons in voor werkgelegenheid en stimuleren we ondernemerschap.

Ondernemerschap

Groepen van jonge boeren worden getraind om hun productie te optimaliseren. Indien nodig kunnen ze via AgriJob Booster investeren in een irrigatiesysteem. En dankzij een samenwerking met een handelsorganisatie worden de producten voor een goede prijs gekocht.

Zo werken we aan de grondoorzaken van armoede. Door het ondernemerschap van de jonge boeren ontstaan er kansen voor anderen. Daarbij dragen de boeren met hun productie bij aan de voedselzekerheid in het land.

Doelstellingen

  • 1.000 jonge ondernemers ondersteund
  • 3.000 jongeren (40% vrouw) hebben waardig werk in de agrisector
  • Verbeterd ondernemersklimaat voor startups

Ja, ik draag bij aan verandering

U kunt bijdragen via het formulier op de volgende pagina. Of door uw gift over te maken via: IBAN NL64 RABO 0385 4870 88, eventueel onder vermelding van dit specifieke project.

Structurele giften zijn heel belangrijk voor de voortgang van ons werk. Hartelijk dank voor uw bijdrage.

Meer over Werk en Opleiding