Contact
Bezoekadres
Stichting Woord en Daad
Spijksedijk 16
4207 GN Gorinchem
0183 – 61 18 00
info@woordendaad.nl
IBAN: NL64 RABO 0385 4870 88
RSIN: 004275871
In Bangladesh verdienen jongeren een waardig inkomen. Ze verdienen genoeg om hun gezin te onderhouden; hun kinderen kunnen naar school, er is voldoende te eten, de woonlasten worden maandelijks betaald en er blijft nog wat over om te sparen. Met Job Booster Bangladesh werken we toe naar dat doel, want helaas is de werkelijkheid voor veel Bengaalse jongeren niet zo mooi.
Met het Job Booster-concept zetten we in op waardig werk voor jongeren, zodat zij perspectief krijgen voor de toekomst en genoeg verdienen om van te leven. Om dat doel te bereiken onderzoeken we de kansen op de arbeidsmarkt. We bouwen een netwerk op met werkgevers en met jongeren. Job Booster selecteert en traint jongeren voor de vacatures van werkgevers. Daarmee hebben de jongeren baangarantie als ze aan de training beginnen.
Woord en Daad en lokale partners zetten de afgelopen jaren een eerste stap om Job Booster Bangladesh te starten. Onder andere door de coronapandemie werden de plannen vertraagd. CHP, een potentiële werkgever die we destijds ontmoetten, vroeg ons om 800 vrouwen te trainen voor nieuwe arbeidsplaatsen die bij de fabriek ontstaan.
Samen met lokale partnerorganisatie CCDB zag Woord en Daad een kans om Job Booster Bangladesh te starten. In 2022 beginnen we met de training van 800 vrouwen. Zij leren onder andere met machines werken om de decoratieartikelen in de fabriek van CHP te maken. Daarnaast krijgen ze een soft skills training. Tijdens die training leren de vrouwen Bijbelse principes, zoals betrouwbaarheid, voor de werkvloer en het leven van alledag.
Ook heeft de fabriek een steeds grotere behoefte aan goede grondstoffen. Daar ligt een tweede kans voor Job Booster. Samen met CHP maken we een plan waarbij we kleinschalige boeren betrekken in de keten. In 2022 willen we dit plan verder uitwerken.
Samen met onze lokale partner CCDB starten we een kantoor in het noorden van Bangladesh. Vanuit dit kantoor wordt de training van de 800 vrouwen gecoördineerd. Met een eerste klant van Job Booster kunnen we ook verder kijken. Samen met CCDB werken we in 2022 een plan uit om Job Booster op grotere schaal in Bangladesh op te starten. We bouwen een netwerk op met potentiële werkgevers en we onderzoeken in welke sectoren we kansen zien voor jongeren. We kiezen bewust voor sectoren waar jongeren een waardig inkomen kunnen verdienen. Hoeveel jongeren en achtergestelde mensen we op termijn willen ondersteunen naar een waardig inkomen zal volgend jaar verder duidelijk worden. In andere landen zien we dat de Job Booster-aanpak de potentie heeft om duizenden jongeren per jaar te ondersteunen.
Draagt u bij aan de training van 800 vrouwen die daarmee een waardig inkomen verdienen? En investeert u mee in het opzetten van Job Booster Bangladesh waarmee we nog veel meer jongeren en vrouwen hopen te ondersteunen?
Lees onze nieuwsberichten en verhalen over dit project.
Hard werken loont, zo ontdekte Meena. De jonge vrouw uit Bangladesh werkt snel en goed, waardoor ze vaak extra verdiend door de bonus die is afgesproken. Dat haar werkgever verder kijkt dan alleen salaris blijkt uit de goede secundaire arbeidsvoorwaarden
Mansura Begum (35 jaar) woont met haar gezin en schoonfamilie in het noorden van Bangladesh. Haar man is boer, maar het inkomen dat hij daarmee verdient is laag. Mansura vult dit inkomen aan met het vlechten van manden. ‘Voor ik
Anika Akhter (19 jaar) volgt een training bij CHP. In deze fabriek in Bangladesh worden decoratiematerialen gemaakt. CHP werkt samen met Job Booster om jongeren kansen te bieden op de arbeidsmarkt. Anika is één van de jongeren. ‘Als ik de
Zo’n 75 betrokken ondernemers die een verschil willen maken in het leven van hun naaste namen deel aan de Business Meeting van Woord en Daad. Het netwerkevent stond dit jaar in het teken van waardig werk.
Made in Bangladesh. Het staat op veel labels van bijvoorbeeld kleding en decoratiemateriaal. Hoe zijn de arbeidsomstandigheden die achter deze drie woorden schuil gaan? Ontdek een antwoord op die vraag tijdens de jaarlijkse Business Meeting op D.V. woensdag 22 juni
Bezoekadres
Stichting Woord en Daad
Spijksedijk 16
4207 GN Gorinchem
0183 – 61 18 00
info@woordendaad.nl
IBAN: NL64 RABO 0385 4870 88
RSIN: 004275871
© Woord en Daad | Privacy statement | Disclaimer
Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.
Privacybeleid | Sluit deze meldingU krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!