fbpx

Jongeren aan een baan in Sri Lanka

Werkloosheid is in Sri Lanka een groot probleem. Job Booster werkt daar aan het verbinden van werklozen met het aanbod van de arbeidsmarkt. Door het trainen van studenten in samenwerking met bedrijven verzekeren zij studenten van een baan!

Job Booster regelt in Sri Lanka het proces voor jongeren om aan een baan te komen. Hierbij kijken zij naar de actuele vraag op de arbeidsmarkt, zodat ze jongeren zo efficiënt mogelijk kunnen opleiden en deze jongeren snel aan een baan kunnen komen. Het plan is om in 2020 4000 werkzoekenden aan een baan te hebben geholpen!

Dit doel is niet te bereiken zonder uw steun. Helpt u de jongeren in Sri Lanka met het vinden van een baan?

Levensverhaal Sethujan

Foto: bijeenkomst met 50 jongeren rondom het thema ‘zoeken van werk’ in oktober 2018 te Batticaloa

Sethujan is 18 jaar en woont in Kokkaddicholai, een paar kilometer vanaf Batticaloa (plek van het project). Sethujan (in het midden van deze foto) is een bescheiden jongen. Hij spreekt de lokale taal, Singalees. 

Sethujan zit op de hotel management training en leert hoe hij gasten moet bedienen aan tafel. Hij is heel blij dat hij Engelse training krijgt en de karakteropbouw-training. Dit zijn trainingen die gaan over communicatie, houding op het werk, omgaan met feedback, zorg voor anderen, overdracht van christelijke waarden als eerlijkheid en integriteit.

Hij werkt nu als metselaar, maar wil graag meer verdienen om goed voor zijn moeder en broertjes en zusjes te kunnen zorgen. Zijn vader is overleden in de oorlog. Zij moeder werkt in het huishouden van andere mensen. Sethujan zegt: “we kunnen amper het hoofd boven water houden. We hebben soms net genoeg te eten, we kunnen lastig medicijnen kopen en het is maar de vraag of mijn zusje naar school kan straks.” Deze hardwerkende student zit nu op een hotelcursus die 3 maanden duurt. Daarna gaat hij 2 maanden stage lopen met een vergoeding en daarna krijgt hij een baan die hij heel hard nodig heeft.

Hij is dankbaar als hij straks 100 euro per maand kan verdienen. Dan kan hij de schulden aflossen van zijn moeder én zorgen voor het gezin.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen