Projectupdate WaterPricing – juni 2022

Het project heeft niet stil gestaan. Na de vorige update zijn er weer mooie ontwikkelingen te melden, waaronder een werkbezoek in mei 2022.
Helaas is de situatie in Ethiopië over het algemeen gespannen. De spanning in het noorden van het land en de gevolgen van de oorlog in Oekraïne hebben hun weerslag op de situatie in Ethiopië. Zo is de inflatie bijvoorbeeld gestegen naar tussen de 35% en 40%. In deze update praten we u bij over de ontwikkelingen in het project WaterPricing.

De eerste zending meetinstrumenten is verzonden: Na een lange voorbereiding was het eindelijk zo ver. Half april is de eerste zending meetinstrumenten verzonden. Een mijlpijl. Daarnaast is het ook bijzonder dat we belastingvrijstelling hebben gekregen! De zending is ingeklaard en staat nu in een opslag in Addis Abeba. Eind juni hoopt Eijkelkamp naar Ethiopië te gaan om de installatie voor te bereiden.

Train de trainer
Van 15-20 februari namen 18 personen van onze lokale partners in Ethiopië deel aan train-the-trainer-opleiding en -briefing over het registratie- en vergunningsproces. Aanwezig waren onder andere onze lokale partners, maar bijvoorbeeld ook een afgevaardigde van het Bureau voor de ontwikkeling van het stroomgebied; de voormalige directeur van het ministerie waar het stroomgebied onder valt; het hoofd van de Basin Development Office en de teamleider van het strategische team. Het doel van deze training was om de software te beheersen die gebruikt wordt hiervoor en de kennis ook weer aan anderen door te geven.

Op de eerste dag werd de workshop gefaciliteerd door een onafhankelijke consultant en begon met een briefing over het doel van de workshop door de deelnemers zich af te laten vragen: – wie zijn we? Waarom zijn we hier bijeen? Wat is onze institutionele ambitie? Wanneer en hoe komen we daar? Waar stonden we en waar staan we nu?

De andere dagen waren er diverse presentaties en ruimte voor het stellen van vragen en discussie. Er zijn nieuwe afspraken gemaakt en iedereen is weer gemotiveerd aan de slag gegaan.

Interactief platform

Gaat u mee op reis (digitaal)? Leer meer over de uitdagingen, de interventies en de mensen in het stroomgebied van de Awash River, door op de items op de kaart te klikken.

Kijk op: awashbasinplatform.org

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring