Projectupdate D4C Benin maart 2023

Helaas is de veiligheidssituatie in het noorden van Benin afgelopen tijd verslechterd. Op de reisadvieskaart van de Buitenlandse Zaken worden op dit moment steeds meer gebieden rood of oranje, door gevaar van terrorisme. Hierdoor zijn sommige projectlocaties slechter bereikbaar in de commune van Tanguieta, dat grenst aan Burkina Faso. Hier leest u een update van de voortgang van het project Drops4Crops Benin. Bedankt voor uw betrokkenheid.

 

 

Met de demosites in de finale fase kan het project zich zoals gepland uitbreiden met de productiesites. Daarom zijn gebieden in de Djougou, Ouake, Natitingou, Pehunco en Tanguieta bezocht en is samen met vertegenwoordigers van de communes een inventarisatie opgesteld van wat aanwezig is en wat nog nodig is.

Twee waterpompen werkten helaas niet meer. Maar een expert van onze lokale partnerorganisatie CSF heeft de problemen gelukkig verholpen. Het boorgat in Dewa gaf te weinig water, maar een nabijgelegen boorgat leverde wel voldoende water. Daarom is de pomp daar naar toe verplaatst. Bij Timba gaf het dashboard aan dat er technische problemen waren met de pomp. Maar gelukkig zijn de problemen verholpen.

Training

De werknemers van DEDRAS hebben trainingen gekregen over het gebruik van Excel. De training in QGIS is ook voortgezet.
Dit is een applicatie voor het bekijken en maken van kaarten, waarmee coördinaten verzameld in het veld kunnen worden omgezet naar visuele overzichten van wat waar aanwezig is.
Ze kunnen nu online kaarten importeren, shapefiles tekenen op basis van de tracking in het terrein, labels toevoegen en het formaat wijzigen.
Er worden twee wateropvang reservoirs geïnstalleerd in Dewa en twee in Timba. Tanguieta zal daarna volgen. We hopen dat de watermeters ook snel worden geleverd, zodat we inzicht krijgen in het waterverbruik per irrigatietype.

Ook is er gewerkt aan de organisatie van de boeren op Tora, Perma, Badjoude en Mouloumba om onderlinge conflicten uit te praten en ervoor te zorgen dat er goed wordt samengewerkt in het productieseizoen.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring