Ons sponsorprogramma in:
Benin

817

Kinderen in het programma

20

Scholen waar de kinderen opzitten

49,6%

Leeft onder de armoedegrens van $1,90 per dag

Over Benin

Benin, West-Afrika. De smalle kuststrook van het land maakte ooit onderdeel uit van de zogenaamde ‘Slave Coast’. Langs dit deel van de kust vertrokken eeuwen geleden de slavenschepen naar de andere kant van de Atlantische Oceaan, wat het land een zekere rijkdom opleverde. Tegenwoordig is daar weinig van over en bungelt het land onderin de ranglijsten. De helft van de ruim 11 miljoen inwoners moet van minder dan 1,25 dollar per dag rondkomen.

Ouders willen hun kinderen wel naar school laten gaan, maar hebben hier niet de financiële middelen voor. Onze partnerorganisatie DEDRAS steunt deze gezinnen en biedt hen de kans op christelijk onderwijs. Daarnaast krijgen de kinderen gezonde en voedzame maaltijden en toegang tot medische zorg.

Onderwijs

Voor kinderen van 6 tot 11 jaar is er een leerplicht en het onderwijs is gratis toegankelijk. Wel wordt er van alle ouders een bijdrage aan schoolkosten verwacht. Voor veel gezinnen is het alsnog moeilijk om deze kosten van lesboeken, schooluniformen en dergelijke te bekostigen. Juist voor die gezinnen is het sponsorprogramma een uitkomst!

/ PARTNERORGANISATIE DEDRAS Benin

De partner

DEDRAS betaalt voor de sponsorkinderen de schoolbenodigdheden, zoals lesboeken en uniformen, maar vraagt van elke ouder een kleine bijdrage voor schoolspullen. Hiermee willen zij de ouders bewust maken van hun verantwoordelijkheid en bij de school betrekken. Deze bijdrage is lager dan de bijdrage aan het reguliere onderwijs. Daarom kunnen veel kinderen hierdoor wel naar school.
Veel families kunnen moeilijk in hun levensonderhoud voorzien, om deze reden krijgen de kinderen elke dag voedzame maaltijden. De ingrediënten koopt DEDRAS bij regionale voedselbanken, die opgestart zijn door de ouders van de sponsorkinderen. Een gedeelte van het voedsel wordt opgeslagen in schuren. Als de oogst mislukt heeft de gemeenschap reservevoedsel.

“Mijn eerste schooldag herinner ik me nog goed. Dat ik nu nog steeds naar school kan, is voor mij erg waardevol. Toen mijn moeder overleed, hebben de docenten me erg gesteund. Ze vertelden mij op God te vertrouwen.”
Marguerite Sanni (13)

/ BESCHIKBAAR LESMATERIAAL UIT DIT LAND

Afrika

Leskist, geschikt voor groep 1-8 voor een plezierige en leerzame ‘reis’ door Afrika.

Kidskwartiertjes

Wij komen digitaal naar jullie toe met de Woord en Daad tourbus! Samen bezoeken we diverse (sponsor)landen. Kijk mee!

Presentatie

Een (online) presentatie, afgestemd op jullie school of klas.

Actiemateriaal

Aan de slag met een klus- of muntkaart, bijvoorbeeld voor jullie sponsorkinderen.

Online lessen

Online lessen met verwerkingen, afgestemd op onder- en bovenbouw.

Geef ze een tien

Samen met de klas in actie voor toffe meesters en juffen, i.s.m. Driestar educatief.

Wereldspelen

Speel waterspelletjes en combineer sportiviteit met kennis over andere culturen.

/ SPONSORKINDEREN IN DIT LAND

Meer informatie

over het sponsorprogramma, lesmateriaal of presentaties?
info@woordendaad.nl of 0183-611874

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring