Projectupdate Water voor Shalla (maart 2022)

In de achterliggende maanden zijn er mooie mijlpalen bereikt in het Water voor Shalla-project. Er wordt gegraven, gebouwd, geboord en heel hard gewerkt.

Eén van de belangrijkste werkzaamheden op dit moment is de bouw van het waterreservoir. Dit reservoir wordt straks gevuld met water uit de put die al geslagen is. Het reservoir dient als beginpunt van diverse pijpleidingen die naar de dorpen toe worden aangelegd.

In deze update delen we waar we de achterliggende maanden aan werkten.

Overhandiging van de bouwplaats

Zaterdag 15 januari was een mooie dag: de bouwplaats voor het te bouwen waterreservoir werd officieel overhandigd aan de aannemer die de bouw voor zijn rekening neemt. Over ongeveer twee maanden moet het reservoir helemaal af zijn.

De lokale overheid, die ook aanwezig was, is blij met de ontwikkeling en heeft toegezegd om te helpen waar nodig. Naast de lokale overheid waren er ook geestelijk leiders en dorpsoudsten bij de ceremonie aanwezig.

Voorbereidingen voor de pomp

Binnen afzienbare tijd hopen we de permanente pomp te kunnen plaatsen in de geslagen waterput. Deze pomp zorgt ervoor dat het water opgepompt en gebruikt kan worden. De voorbereidingen op de komst van de pomp zijn in volle gang.

Op de foto hiernaast ziet u dat er gewerkt wordt aan het aanleggen van elektriciteit, zodat de pomp straks direct op het elektriciteitsnet aangesloten kan worden.

Heer, ontferm U

Twee projectteamleden waren afgelopen oktober op bezoek in Shalla. Naar aanleiding van dit bezoek schreef collega Hannah een column.

‘Er is water genoeg voor iedereen, zo lijkt het. Maar niets is minder waar. Het water in Lake Shalla is zout en warm. Zo zout, dat het niet gebruikt kan worden om te drinken. Kinderen die het warme, zoute water toch drinken geven ervan over…’ 

Sport for Others werft opnieuw voor Shalla

Deo volente zaterdag 1 oktober vindt Sport for Others weer plaats! Een sportief evenement waarbij deelnemers, wandelend, hardlopend of fietsend geld ophalen voor een Woord en Daad-project. Dit jaar gaat de opbrengst opnieuw naar het Shalla-project.

In het prachtige Limburg hebben we mooie routes uitgezet. Het heuvelachtige gebied biedt een echte uitdaging!

Comité Den Haag organiseerde een muziekavond

Op vrijdag 26 november organiseerde comité Den Haag een muziekavond die via YouTube werd uitgezonden. Het was een mooie avond in de Oude Kerk van Delft met muziekstukken die werden uitgevoerd door “Ensemble Coll’arco”.

Projectleider Renate Bode hield een projectpresentatie.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring