Deze maand vragen wij aandacht voor rentmeesterschap, duurzaamheid en biodiversiteit wereldwijd. In Oeganda zijn talloze vrouwen als Juliet die, elk op hun eigen manier, werken aan de toekomst van hun land en hun kinderen.

Doe ook mee en bied vrouwen als Juliet én hun kinderen kans op een betere toekomst.

Een bijzaak?

Juliet (Oeganda): Dankzij mijn imkerij verdien
ik genoeg om voor 17 pleegkinderen te zorgen.

Het verhaal van imker Juliet

Voor Juliet uit Oeganda is imkeren geen bijzaak maar noodzaak. Dankzij haar imkerij verdient ze genoeg om voor 17 (!) pleegkinderen te zorgen. Met trainingen en moderne bijenkasten, die ze via de lokale partner van Woord en Daad ontvangt, weet Juliet haar inkomsten te verhogen.

Juliet ontvangt niet alleen trainingen om de productie van haar bijen te verhogen maar ook op het gebied van duurzaamheid en biodiversiteit. Ze heeft zelf geen kinderen maar zorgt, sinds haar broer is gestorven, voor zijn kinderen. Met haar imkerij wil ze genoeg verdienen om alle 17 kinderen naar school te laten gaan.

Oeganda: honing biedt perspectief!

Honing is een geliefd product in Oeganda. Een groot aantal Oegandezen heeft één of enkele bijenkasten. De kwaliteit van deze honing laat vaak te wensen over en de opbrengst per bijenkast is laag. Door training en voorlichting kan de productie omhoog. Oeganda is ook een land waar de gevolgen van klimaatverandering gevoeld worden. Verschillende onderzoeken concluderen dat de voedselzekerheid in het land op het spel staat.

Op drie fronten bindt Woord en Daad, samen met lokale partnerorganisaties, de strijd aan met deze uitdaging: armoedebestrijding, vergroten voedselzekerheid, verbeteren biodiversiteit. Hoe? Met een klein insect: bijen.

EO Metterdaad in actie voor Oeganda

EO Metterdaad voert actie voor dit project en heeft deze zomer filmbeelden opgenomen in Oeganda. Ook Juliet wordt in een van de uitzendingen geportretteerd. Meer informatie en terugkijken van de beelden: metterdaad.nl/oeganda.

Steun de imkers in Oeganda

25

Doneer een bijenkast

35

Doneer een training

150

Draag bij aan een boerencoöperatie

Ben je van het gemak? Doneer €2,50 voor dit project via Tikkie en tik ‘m door naar je vrienden.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer