Deze maand vragen wij aandacht voor rentmeesterschap, duurzaamheid en biodiversiteit wereldwijd. In Oeganda zijn talloze vrouwen als Juliet die, elk op hun eigen manier, werken aan de toekomst van hun land en hun kinderen.

Doe ook mee en bied vrouwen als Juliet én hun kinderen kans op een betere toekomst.

Een bijzaak?

Juliet (Oeganda): Dankzij mijn imkerij verdien
ik genoeg om voor 17 pleegkinderen te zorgen.

Het verhaal van imker Juliet

Voor Juliet uit Oeganda is imkeren geen bijzaak maar noodzaak. Dankzij haar imkerij verdient ze genoeg om voor 17 (!) pleegkinderen te zorgen. Met trainingen en moderne bijenkasten, die ze via de lokale partner van Woord en Daad ontvangt, weet Juliet haar inkomsten te verhogen.

Juliet ontvangt niet alleen trainingen om de productie van haar bijen te verhogen maar ook op het gebied van duurzaamheid en biodiversiteit. Ze heeft zelf geen kinderen maar zorgt, sinds haar broer is gestorven, voor zijn kinderen. Met haar imkerij wil ze genoeg verdienen om alle 17 kinderen naar school te laten gaan.

Oeganda: honing biedt perspectief!

Honing is een geliefd product in Oeganda. Een groot aantal Oegandezen heeft één of enkele bijenkasten. De kwaliteit van deze honing laat vaak te wensen over en de opbrengst per bijenkast is laag. Door training en voorlichting kan de productie omhoog. Oeganda is ook een land waar de gevolgen van klimaatverandering gevoeld worden. Verschillende onderzoeken concluderen dat de voedselzekerheid in het land op het spel staat.

Op drie fronten bindt Woord en Daad, samen met lokale partnerorganisaties, de strijd aan met deze uitdaging: armoedebestrijding, vergroten voedselzekerheid, verbeteren biodiversiteit. Hoe? Met een klein insect: bijen.

EO Metterdaad in actie voor Oeganda

EO Metterdaad voert actie voor dit project en heeft deze zomer filmbeelden opgenomen in Oeganda. Ook Juliet wordt in een van de uitzendingen geportretteerd. Meer informatie en terugkijken van de beelden: metterdaad.nl/oeganda.

Steun de imkers in Oeganda

25

Doneer een bijenkast

35

Doneer een training

150

Draag bij aan een boerencoöperatie

Ben je van het gemak? Doneer €2,50 voor dit project via Tikkie en tik ‘m door naar je vrienden.

Nieuws uit het project:

Succesvolle sponsorloop voor Guatemala levert €7.050,75 op

Mihne Boere 8 jaar uit Werkendam heeft een kijkdoos gemaakt met het materiaal uit de Verrekijker. Ze deed er extra haar best op en versierde de binnenkant met draadverlichting. Ze kreeg hiervoor veel complimenten én haalde tegelijk een prachtig bedrag op: €50,- Super gedaan, Mihne, hartelijk dank!
23 juni 2022/door Henriët Roseboom

Terugblik Business Meeting 2022

23 juni 2022/door Rudolf Mulderij

Column | Stoplicht

Laatst reed ik door Lima, de hoofdstad van Peru, en moest even stil staan voor het stoplicht. Een aantal jonge Venezolanen liep door de rij auto’s om wat bij te verdienen met het wassen van de voorruiten. Een aantal zijn ook vader. Hun kinderen zitten in de middenberm. Ik zink wat weg in gedachten met een aantal vragen. Wat moeilijk om als vader het besluit te moeten nemen om uit je land weg te gaan, duizenden kilometers af te leggen om een nieuw bestaan op te bouwen voor je kinderen in een onbekend land. Zou ik dat kunnen? En is dit waardig werk? Zijn er mogelijkheden voor hen in de huidige economie en hoe zou dat het beste begeleid moeten worden? Want niet alleen in Lima lopen jongeren rond; in veel van de landen waar Woord en Daad werkt, heb ik jongeren gezien, in de kracht van hun leven, zoekend naar werk.
23 juni 2022/door Ton Put

Budidi: ‘Mijn sponsors zijn een geschenk van God’

Budidi Johnson uit India zit in het eerste jaar van zijn bacheloropleiding Handel. De opleiding is ver van zijn huis, daarom verblijft hij in een hostel. ‘Ik vind het leuk om te zingen en maak iedere dag muziek.’
23 juni 2022/door Erika Levering

Evy en Lynn verkochten vogelhuisjes voor hun sponsorkind

Evy (bijna 8) en Lynn (6) uit Lisse verkochten onlangs zelfgemaakte vogelhuisjes om geld op te halen voor Wesley, hun sponsorkind uit Haïti. ‘Wesley is acht jaar oud, net zo oud als Evy. In ons huis hangt een foto van hem. We vinden het erg leuk dat we weten hoe hij eruit ziet! Ook bidden we elke dag of de Heere Wesley vandaag weer wil helpen, en dat hij genoeg eten en drinken mag hebben en naar school mag gaan.’
21 juni 2022/door Erika Levering

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer