Werelddag ‘Amazing Grace’

D.V. za 22 april 2023

Komt u ook naar de Werelddag?
Op deze pagina vindt u allerlei praktische informatie.

Aangemeld?

Lees snel verder!

Praktische informatie:

Wanneer:

ZA 22 APRIL 2023

Waar:

AFAS, LEUSDEN (inspiratielaan 3)

Programma:

12.00-13.30 uur: Belevingsmarkt 
13.30-16.00 uur: Hoofdprogramma met kinderprogramma
16.00-19.00 uur: Belevingsmarkt en veiling
19.00-21.30 uur: Hoofdprogramma met tienerprogramma
Het hoofdprogramma is ‘s middags en ‘s avonds identiek.

Sprekers op de Werelddag

Irma den Hollander en Kees Knulst

presenteren de Werelddag

Ensemble Vierklank en Tenira Sturm

begeleiden de muzikale momenten

Josias Sanogo

CEO van CREDO in Burkina Faso

Aura Lidia Morales Alonzo

voormalig sponsorkind uit Guatemala

Programma

Dit jaar houden we zowel ‘s middags als ‘s avonds een programma. Het middag- en avondprogramma is identiek. ‘s Middags organiseren we een parallel kinderprogramma en ‘s avonds is er een tienerprogramma. Tussen 12.00 – 13.30 en 16.00 – 19.00 uur kunt u rondlopen op de belevingsmarkt.

 •  

  Belevingsmarkt

  Kom gezellig binnen! Sla uw slag bij de gezellige kramen van onze comités en kringloopwinkels of laat u inspireren bij één van de programmastands van Woord en Daad. De programma’s die aanwezig zijn: Onderwijs/Sponsoring, Agrarische ontwikkeling, Noodhulp en Weerbaarheid, Duurzaam Water, Werk en opleiding, Bewustwording, Beleidsbeïnvloeding en Sport for Others.

  Uw kinderen kunnen ook zelf aan de slag met leuke activiteiten. Op de belevingsmarkt is er voor elk wat wils!

  Let op: het meenemen van uw eigen eten is niet toegestaan. Bij aanmelding voor de Werelddag kunt u aangeven dat u gebruik wilt maken van de catering.

 •  

  Welkom en opening

  We starten het middag- en avondprogramma van de Werelddag met een indrukwekkende binnenkomer. Vervolgens zingen we ‘Amazing Grace’ en nemen onze presentatoren Irma en Kees u mee door het feestelijke programma.

 •  

  Levendige verhalen

  Josias Sanogo is directeur van onze partnerorganisatie CREDO en al jarenlang betrokken bij Woord en Daad. We gaan met hem in gesprek over ons gezamenlijke werk en de impact die dit heeft op de allerarmsten. Ook partners uit andere landen komen op het podium voor een interactief cultuurmoment!

 •  

  Mini-documentaire Filipijnen | voormalig sponsorkind

  Voor één dag wanen we ons op de Filipijnen en krijgen we een uniek inkijkje in het leven van verschillende Filipino’s. Zij zijn allemaal betrokken bij het werk van Woord en Daad, bijvoorbeeld via onderwijs, noodhulp of agrarische activiteiten.

  Vervolgens ontmoeten we Aura Lidia Morales Alonzo uit Guatemala. Zij werd als kind gesponsord, en zet zich nu in voor andere gezinnen in armoede. De brieven die ze van haar sponsor ontving raken haar nog steeds. Op het podium vertelt ze haar verhaal.

 •  

  Viermoment 50 jaar Woord en Daad

  We staan stil bij 50 jaar Woord en Daad. Wat in 1973 begon met een collecte in de Gorte Kerk in Leerdam breidde uit naar een netwerk van duizenden vrijwilligers en donateurs in heel Nederland. Wat 50 jaar geleden begon in een weeshuis in India breidde uit naar tientallen partnerships in meer dan twintig landen, gedreven door honderden professionals. Al 50 jaar lang brengen verhalen van mensen wereldwijd de wereld dichtbij!

 •  

  Persoonlijk woord en afsluiting door Rina Molenaar

  In de afgelopen jaren heeft onze directeur-bestuurder Rina Molenaar veel mogen reizen en wereldwijd inspirerende mensen ontmoet. Deze ervaringen deelt ze graag met u!

 •  

  Belevingsmarkt en veiling

  Als u de Werelddag ‘s middags bezoekt kunt u na het hoofdprogramma ook nog naar de belevingsmarkt! Sla uw slag bij de gezellige kramen van onze comités en kringloopwinkels of laat u inspireren bij één van de programmastands van Woord en Daad. De programma’s die aanwezig zijn: Onderwijs/Sponsoring, Agrarische ontwikkeling, Noodhulp en Weerbaarheid, Duurzaam Water, Werk en opleiding, Bewustwording, Beleidsbeïnvloeding en Sport for Others. Ook de veiling mag dit jaar natuurlijk niet ontbreken. Tussen 17.15-18.00 uur kunt u een aantal mooie items bemachtigen!

  Uw kinderen kunnen ook zelf aan de slag met leuke activiteiten. Op de belevingsmarkt is er voor elk wat wils!

  Let op: het meenemen van uw eigen eten is niet toegestaan. Bij aanmelding voor de Werelddag kunt u aangeven dat u gebruik wilt maken van de catering.

Veelgestelde vragen over de Werelddag

De Werelddag in een nieuw jasje. Wat verandert er?

De veranderingen op een rijtje

We zetten het even voor u op een rijtje:

 • Datum: Dit jaar hebben we besloten om de Werelddag te verplaatsen van januari naar Deo volente zaterdag 22 april. Zo is de kans dat veel mensen niet kunnen komen vanwege COVID of griep kleiner.
 • Locatie: In ons jubileumjaar kiezen we voor een andere locatie, namelijk AFAS in Leusden. AFAS is een strategische en ook warm betrokken partner die bij diverse projecten in Burkina Faso, Benin en Ethiopië betrokken is via de AFAS Foundation. We zijn blij dat ze in dit jubileumjaar een speciale offerte voor ons hebben opgesteld en kijken er naar uit u op deze mooie locatie te ontmoeten.
 • Programma: In plaats van een compleet ochtend- en middagprogramma hebben we gekozen voor een identiek middag- en avondprogramma.

Tijden middag/avondprogramma:

  • Middagprogramma: 13.30 – 16.00 uur
  • Avondprogramma: 19.00 – 21.30 uur
  • Markt open: 12.00-13.30 en 16.00-19.00 uur
 • Markt: De bekende markt blijft! Voorafgaand aan het middagprogramma en tussen het middag- en avondprogramma in kunt u weer gezellig over de belevingsmarkt struinen waar diverse comités en winkels als ook de Woord en Daad programma’s zich presenteren en u leuke producten kunt kopen.
  Openingstijden markt:

  • 12.00-13.30 uur
  • 16.00-19.00 uur
 • Livestream: Het avondprogramma zal live uitgezonden worden via YouTube, zodat u ook vanuit thuis mee kunt luisteren. Voor de beleving is het natuurlijk fijner als u echt aanwezig bent op de locatie. U kunt dan ook de markt bezoeken en er is genoeg ruimte voor ontmoeting bij een kopje thee of koffie. Klik hier om aan te melden voor de livestream.
 • Crèche: Er is geen crèche, daarnaast is het goed om te weten dat de ruimte waar het hoofdprogramma plaatsvindt, geen mogelijkheden biedt voor het parkeren van wandelwagens. Deze kunnen in de foyer neergezet worden. Kleine kinderen kunnen dan op uw schoot zitten. Wilt u voor uw kind een eigen stoel? Dan kunt u bij uw boeking kiezen voor het reserveren van een extra stoel.
 • Aanmelden: In verband met het beperkt aantal beschikbare stoelen in de theaterzaal is aanmelden dit jaar verplicht. We maken hiervoor gebruik van de diensten van Truetickets.

Wat is het thema van de Werelddag 2023?

De Werelddag staat in het teken van ‘Amazing Grace’. Al 50 jaar mogen we in een gebroken wereld, getekend door armoede en onrecht, van betekenis zijn voor mensen wereldwijd. Iedere dag opnieuw horen we mooie verhalen van verandering en mogen we tekenen zien van Gods komend Koninkrijk. Wat een genade! Tijdens de Werelddag, die in het teken staat van 50 jaar Woord en Daad, zullen we deze verhalen ook met u delen.

Kinderprogramma en tienerprogramma

Hoe ziet het kinderprogramma eruit?

Tijdens het middagprogramma van 13.30-16.00 uur is er voor kinderen in de basisschoolleeftijd een apart kinderprogramma. Het belooft weer een prachtige middag te worden; dit jaar zullen er in verband met het 50-jarige bestaan van Woord en Daad speciale gasten aanwezig zijn tijdens het kinderprogramma. Schrijf je snel in, want vol = vol!

Het kinderprogramma is ingedeeld in twee groepen:

 • Onderbouw (groep 1 t/m 4)
 • Bovenbouw (groep 5 t/m 8)

Voor meer informatie, klik hier.

Mijn kind is 3. Mag hij/zij dan ook naar het kinderprogramma?

Helaas is het kinderprogramma alleen toegankelijk voor kinderen die op de basisschool zitten. Jongere kinderen mogen de zaal in om het hoofdprogramma mee te beleven.

Hoe zorgt Woord en Daad voor een verantwoord en veilig kinderprogramma?

Om het zowel voor ouders als kinderen leuk en veilig te houden, gelden er rondom het kinderprogramma een aantal afspraken:  

 • Het programma is niet toegankelijk voor ouders, verzorgers of andere volwassenen, met uitzondering van de kinderprogramma vrijwilligers.  
 • Elk kind uit de onderbouw dient de verstrekte sticker te dragen met daarop het mobiele telefoonnummer van de ouder of verzorger. Kinderen uit de bovenbouw wordt aangeraden om een sticker te dragen, maar dat is niet verplicht.  
 • De ouder/verzorger wordt gebeld op het vermelde nummer als er iets met uw kind gebeurt of het kind naar de ouder/verzorger wil.

Hoe ziet het tienerprogramma eruit?

Tijdens het avondprogramma van 19.00-21.30 uur is er een apart, aansprekend tienerprogramma voor jongeren van het voortgezet onderwijs. Het belooft een gave avond te worden waarop voormalig sponsorkind Aura uit Guatemala live haar verhaal deelt. Daarnaast kun je meedoen met toffe escaperoom spellen, zie je prachtig videomateriaal van over de hele wereld en kun je zelf je vragen stellen aan onze internationale gasten.  Schrijf je snel in, want vol = vol. We zien er naar uit om je daar te ontmoeten! Lees hier meer.

Hoofdprogramma

Wat zijn de tijden van het middag- en/of avondprogramma?

 • Middagprogramma: 13.30 – 16.00 uur
 • Avondprogramma: 19.00 – 21.30 uur
 • Markt open: 12.00-13.30 en 16.00-19.00 uur

Wat is het verschil tussen het middag- en avondprogramma?

Beide programma’s zijn op enkele kleine onderdelen na identiek.

Is het programma ook online te volgen?

Ja zeker! Het avondprogramma zal uitgezonden worden via YouTube. Uiteraard bent u van harte welkom om de Werelddag op locatie mee te maken. Mocht dit voor u niet mogelijk zijn, dan kunt u thuis ook meeluisteren. Klik hier om u aan te melden voor de livestream.

Moet ik me aanmelden voor de Werelddag?

Zowel voor het middag- en avondprogramma’s als ook het kinder- en jongerenprogramma geldt een maximum aantal beschikbare tickets. Wilt u verzekerd zijn van een plaats? Reserveer dan zo spoedig mogelijk via deze link. Op deze website ziet u tevens het actuele aantal beschikbare tickets. Via het e-mailadres dat u invult bij uw aanmelding wordt u de komende tijd op de hoogte gehouden over de Werelddag.

Moet ik me ook aanmelden als ik de Werelddag online wil volgen?
Het is niet verplicht om u aan te melden voor de livestream van het avondprogramma. We adviseren u  echter dit wel te doen, zodat u de komende tijd op de hoogte gehouden wordt over de Werelddag en u in de week van het event de link om de livestream te volgen ontvangt per e-mail.

Is er een crèche gedurende het programma?

We bieden dit jaar geen crèche aan gedurende het programma. Vanaf 4 jaar kunnen kinderen het kinderprogramma volgen. Kleine kinderen die meekomen naar het hoofdprogramma kunnen bij (één van) de ouders op schoot. De zaal waar het hoofdprogramma plaatsvindt is helaas niet toegankelijk voor kinderwagens. Hebben kinderen een eigen zitplaats nodig, dan moet het kind over een eigen ticket beschikken.

Is de zaal van het hoofdprogramma toegankelijk voor rolstoelen?

Ja, er zijn een beperkt aantal mindervalideplaatsen beschikbaar. Wilt u hiervan gebruik maken? Stuur dan een mailtje naar Willemien van Wijnen, w.vanwijnen@woordendaad.nl.

Is de zaal van het hoofdprogramma toegankelijk voor kinderwagens of buggy’s?

Nee, helaas is het niet mogelijk om een kinderwagen mee te nemen in de theaterzaal waar het hoofdprogramma wordt gehouden. Kinderwagens kunnen buiten in de foyer gestald worden; kleine kinderen kunnen dan bij de ouders op schoot. Indien kleine kinderen een eigen zitplaats nodig hebben, dan moet het kind over een eigen ticket beschikken. Dit in verband met het beperkte aantal zitplaatsen dat er beschikbaar.

Catering

Wat zijn de mogelijkheden voor eten en drinken bij AFAS?

U heeft twee opties:

 1. U maakt gebruikt van betaalde catering:
  • In tegenstelling tot eerdere jaren is het niet mogelijk om hiervoor ter plekke te betalen. Het is de bedoeling dat u al in uw aanmelding aangeeft of van de betaalde catering gebruik wilt maken. De betaling hiervan (via automatische incasso of iDEAL) maakt onderdeel uit van uw aanmelding.
  • De kosten voor de betaalde catering zijn als volgt:
   • Per jongere / volwassene (12 jaar en ouder): € 7,50
   • Per kind (4 tot 12 jaar): 5,00
  • Wat kunt u verwachten voor dit bedrag?
   Een lekkere kom soep, keuze uit diverse belegde broodjes, waaronder een broodje hot dog en onbeperkt koffie, thee en sap. U kunt hiervoor terecht bij de uitgiftepunten op de belevingsmarkt.
 1. U maakt geen gebruik van betaalde catering. Uiteraard kunt u in dit geval wel genieten van een heerlijk bakje koffie / thee of fris dat voor iedereen gratis is.

Let op! Naast de gratis koffie, thee en fris ontvangt iedere bezoeker dit jaar bij aankomst een kleine lekkernij. Dit valt niet onder de betaalde catering, maar is standaard voor elke bezoeker. Op de belevingsmarkt wordt uitsluitend betaalde catering aangeboden.

Als ik er voor kies om betaalde catering af te nemen, wat kan ik dan verwachten?

Een lekkere kom soep, keuze uit diverse belegde broodjes, waaronder een broodje hot dog en onbeperkt koffie, thee en sap.

Ik heb me aangemeld om te komen eten. Hoe laat kan ik komen eten?

De cateringuitgiftepunten zijn open tussen 12.00 – 13.30 uur en 16.00 en 19.00 uur.

Kan ik ter plekke betalen voor eten en/of drinken?

Dat is helaas niet mogelijk. Het is de bedoeling dat u al in uw aanmelding aangeeft of van de betaalde catering gebruikt wilt maken. De betaling hiervan (via automatische incasso of iDEAL) maakt onderdeel uit van uw aanmelding. De kosten voor de catering zijn als volgt:

 • Per jongere / volwassene (12 jaar en ouder): € 7,50
 • Per kind (4 tot 12 jaar): 5,00

Wanneer u voor catering heeft betaald, ontvangt u bij aankomst op de Werelddag een keycord wat u toegang geeft tot de uitgiftepunten van catering in het restaurant, waar ook de belevingsmarkt is.

Ik heb niet betaald voor catering. Kan ik wel ergens koffie of thee krijgen?

Jazeker! Koffie en thee is voor iedereen gratis beschikbaar, ook als u bij uw aanmelding niet hebt betaald voor catering.

Belevingsmarkt

Wat zijn de openingstijden van de belevingsmarkt?

De markt is open van 12.00-13.30 uur en van 16.00-19.00 uur.

Wat kan ik verwachten van de belevingsmarkt?

Wat kan ik verwachten van de belevingsmarkt?
De markt is een beleving van de wereld van Woord en Daad. Loop door de hal heen en zie en hoor de wereld waar Woord en Daad in werkt. Wilt u spullen kopen van onze trouwe comités of winkels? Wilt u altijd al weten wat Woord en Daad allemaal doet? Alle projecten staan zichtbaar in de hal. Gaat u liever naar een korte workshop in de pauze? Is het bijwonen van een spectaculaire veiling misschien meer iets waar u van houdt? Het kan allemaal op de Werelddag.  

Wat zijn de betaalmogelijkheden op de belevingsmarkt?

Op de belevingsmarkt kunt u overal contant of via een QR-code betalen. Het geld komt ten goede aan het project dat het betreffende comité of de specifieke kringloopwinkel steunt. Tevens is het bij sommige stands mogelijk om te pinnen.

Wanneer is de veiling?

Ook de veiling mag dit jaar natuurlijk niet ontbreken. Tussen 17.15-18.00 uur kunt u een aantal mooie items bemachtigen in het Restaurant!

Parkeren en adres

Waar kan ik parkeren?

Het AFAS Theater beschikt over een eigen parkeergarage. Parkeren is gratis. U kunt de aanwijzingen van de parkeerwachten opvolgen.

 

Wat is het adres van AFAS?

 AFAS Theater, Inspiratielaan 3, Leusden.

 

Overige vragen

Wordt er tijdens de Werelddag gefilmd of gefotografeerd?

Er wordt tijdens het hoofdprogramma inderdaad gefotografeerd en er wordt een filmopname gemaakt voor promotiedoeleinden. Als u absoluut niet op de foto wilt op onze website of sociale media, dan vragen we u dit vooraf te melden aan de infobalie van de Werelddag.

Is er vertaling van buitenlandse sprekers?

Alle sprekers worden óf vertaald naar het Nederlands óf spreken de Nederlandse taal.  

Hoe kan ik helpen om de Werelddag te promoten?

Hang deze a3 poster of a5 poster op bij u thuis, in de kerk of  in een lokale winkel, plaats deze afbeelding op uw WhatsApp status of verstuur dit bericht. Ook zouden we het waarderen als u dit bericht in uw kerkbode wilt plaatsen.

Wilt u het tienerprogramma promoten? Print dan deze poster uit of plaats deze afbeelding op uw WhatsApp status of social media.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

 • Bekijk hier onze privacyverklaring