Steun een kind vanaf € 33,00 per maand

Toegang tot goed onderwijs is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wereldwijd leven bijna 385 miljoen kinderen in extreme armoede. Via het sponsorprogramma ontvangen zo’n 30.000 kinderen toegang tot christelijk onderwijs, maaltijden en medische zorg. Daarnaast volgen ouders trainingen en leren docenten beter lesgeven. Via kindsponsoring steunt u dus niet alleen een kind, maar draagt u ook bij aan de leefomgeving.

Waarom sponsor worden?

Kindsponsoring biedt een kind dat in armoede opgroeit, hoop op een betere toekomst. Uit onderzoek blijkt zelfs dat de kinderen in het sponsorprogramma hoopvoller zijn dan hun leeftijdsgenoten. Het is waardevol dat er een sponsor is die financieel steunt, via brieven persoonlijk betrokken is en voor het kind bidt. Door het christelijk onderwijs maken de kinderen kennis met het geloof, wat ze hun hele leven zullen meedragen!

Goed om te weten:

Van uw bijdrage (€ 33,- per maand) gebruiken we € 2,35 om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren en te investeren in kennis, netwerken en lobby. Maximaal 7,5 procent van uw bijdrage besteden we aan organisatiekosten.

Nog niet overtuigd? Vraag gratis en vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Sponsor een kind

“Het krijgen van een brief van ons sponsorkind is heel speciaal, op zo’n moment voel je je echt verbonden met een meisje hier ver vandaan.”

Het sponsorprogramma in cijfers

29.676
kinderen in het sponsorprogramma
12
landen in 4 werelddelen
23.338
betrokken sponsors


Land wordt geladen
Gebruik twee vingers om de kaart te verplaatsen

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Mail ons: sponsoreenkind@woordendaad.nl

Wereldwijd groeien veel kinderen op in grote armoede. Deze armoede kent verschillende vormen. Armoede is het opgroeien in een gezin waar de ouders geen inkomen hebben. Armoede is ook het opgroeien in een zeer onveilige omgeving in de buitenwijken van een grote stad, of geen toegang hebben tot goede gezondheidszorg.

Woord en Daad werkt wereldwijd aan de bestrijding van armoede. Wij geloven dat onderwijs één van de belangrijkste middelen is om armoede te ontstijgen. Door het sponsoren van een kind in het buitenland, krijgt dit kind toegang tot onderwijs en wordt dit kind voorzien in de basisbehoeften. Hierdoor krijgt het kind de kans om aan armoede te ontstijgen en daarmee ontstaat hoop voor de toekomst. Niet alleen voor het kind, maar ook voor het gezin en de omgeving waarin het kind leeft.

Wij geloven dat het steunen van een kind écht verschil maakt in zijn/haar leven. Niet alleen omdat het kind door de financiële bijdrage toegang heeft tot goed christelijk onderwijs, maar ook omdat er iemand in Nederland is die aan dit kind denkt. We krijgen vaak te horen van (voormalig) sponsorkinderen dat zij zich enorm gesteund voelden door de brieven, de aandacht en het gebed van hun sponsor. Deze aandacht maakt het verschil in het leven van veel kinderen die in uitzichtloze situaties opgroeien.

De missie van het sponsorprogramma is om te werken met kinderen uit de allerarmste families en gemeenschappen, ongeacht ras of religie.

De lokale partnerorganisaties waarmee Woord en Daad werkt, hebben een selectiebeleid dat past bij de context van het land. Wat hierin wordt meegenomen is de mate van armoede waarin het kind en de familie leeft en of het kind opgroeit in een kwetsbare en uitzichtloze situatie.

Zoals in onze missie staat: ‘Ieder mens is geschapen naar Gods beeld en alle mensen zijn gelijkwaardig en uniek.’ Daarom weet Woord en Daad zich geroepen om deze boodschap te weerspiegelen én door te geven. Het sponsorprogramma is gericht op het versterken van het gevoel van eigenwaarde en het leven volgens christelijke waarden en normen. Juist in contexten waar de waarde van kinderen vaak wordt ondermijnd, is dit heel belangrijk.

Ook in Nederland geeft dit een grote verantwoordelijkheid. We willen de kinderen in het sponsorprogramma zo goed mogelijk beschermen, en daar past wat ons betreft bij dat we geen lijst met kinderen tonen op de website. Zo proberen we respectvol te communiceren over de kinderen en hun families vanuit de overtuiging dat ieder leven (bescherm)waardig is.

Mocht u toch graag een kind willen sponsoren met bijvoorbeeld een specifieke leeftijd of interesse, dan kun u contact opnemen via sponsoreenkind@woordendaad.nl.

Als kindsponsor ontvangt u de volgende correspondentie van het kind:

  • 1x per jaar een nieuwe foto
  • Reactie op uw brieven (tot maximaal 2x per jaar)
  • 4x per jaar een update van activiteiten

Het kan voorkomen dat één van de documenten niet (tijdig) bij u aankomt. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld door onrust in het land, onvoorziene omstandigheden bij onze partnerorganisatie of het kind, of problemen met de post in het land waar het kind woont. Woord en Daad doet er alles aan om minimaal de bovengenoemde documenten jaarlijks aan u toe te sturen.

Door uw bijdrage…

  • Kan een kind veilig naar school;
  • Ontvangt hij/zij christelijk onderwijs;
  • Krijgt hij/zij voedzaam en gezond eten en drinken;
  • Heeft hij/zij toegang tot gezondheidszorg;
  • Krijgt hij/zij indien nodig goede kleding.

Van uw bijdrage van € 33,- per maand gebruiken we € 2,35 om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren en te investeren in kennis, netwerken en lobby. Woord en Daad hanteert een overhead van 7,5%.

Meer veelgestelde vragen