Ons sponsorprogramma in:
de Filipijnen

2.312

Kinderen in het programma

31

Scholen waar de kinderen opzitten

8,3%

Leeft onder de armoedegrens van $1,25 per dag

Het land

De Filipijnen bestaan uit ruim 7000 eilanden in het westelijke deel van de Stille Oceaan, vlak boven de evenaar. Hiervan worden ongeveer 1000 eilanden bewoond. De bevolking is grotendeels van Maleisische oorsprong en het verschil tussen arm en rijk is groot. Dat maakt het voor de armen moeilijk om in de maatschappij te overleven.

Tyfoons

Een groot deel van de Filipijnen bevindt zich in de tyfoongordel. De tyfoongordel is een gebied waarlangs elk jaar vele tropische stormen en zo’n 19 tyfoons trekken. Gemiddeld trekken daarvan zo’n 8 à 9 tyfoons direct over Filipijns grondgebied. De schade daarvan is vaak groot. Soms worden er noodhulpacties gehouden om het land te ondersteunen in de opbouw.

/ PARTNERORGANISATIE AMG

De partner

Veel gezinnen zijn zo arm dat er geen eten is. Kinderen raken ondervoed en worden daarom al jong toegelaten tot de centra van AMG. Allereerst krijgt het kind voedzame maaltijden en vervolgens onderwijs. Kinderen die nog te jong zijn voor de school krijgen op het centrum eenvoudig onderwijs. De wat oudere kinderen gaan naar een overheidsschool. Het onderwijs op de overheidsschool is van slechte kwaliteit. Er zijn grote klassen en weinig aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Kinderen op de basisschool komen na de reguliere lessen naar het centrum voor een maaltijd. AMG geeft op het centrum ook extra onderwijs en Bijbelonderwijs.

Bijdrage

Meer dan 70% kan geïnvesteerd worden in het onderwijs. Daarvan worden salarissen betaald van de leraren die op de centra van AMG werken. Daarnaast worden de leraren toegerust om kwalitatief hoogwaardig onderwijs te geven. Kinderen hebben goed voedsel nodig om zich te kunnen concentreren op de lessen. 11% van uw bijdrage wordt gebruikt om de kinderen voedzame maaltijden te kunnen geven.

/ SPONSORKINDEREN IN DIT LAND

Meer informatie

over het sponsorprogramma in dit land
sponsoreenkind@woordendaad.nl of 0183-611874

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring