Ons sponsorprogramma in:
Oeganda

130

Kinderen in het programma

1

School waar de kinderen op zitten

28%

Leeft onder de armoedegrens van $1,90 per dag

Over Oeganda

Oeganda ligt midden in Afrika en heeft een prachtige natuur. In de hoofdstad Kampala is de armoede groot. Hier wonen ruim 220.000 mensen in een sloppenwijk. Dit zijn voornamelijk jonge mensen: 65% heeft een leeftijd tussen de 15-25 jaar. Het leven van de kinderen, jongeren en volwassen in de sloppenwijken is kwetsbaar. Ze hebben geen toegang tot schoon drinkwater en geen sanitaire voorzieningen, waardoor ze vatbaar zijn voor ziekte. Door gebrek aan geld worden kinderen vaak al op jonge leeftijd actief in het criminele circuit. Bovendien raken veel jongeren verslaafd aan alcohol en drugs en worden ze mishandeld en (seksueel) uitgebuit.

/ PARTNERORGANISATIE AMG Oeganda

De partner

De kinderen in het sponsorprogramma wonen in een grote sloppenwijk middenin de stad Kampala. De onveiligheid is er groot en de toegang tot drinkwater beperkt. Onze partnerorganisatie AMG Oeganda wil de allerarmsten in de stad bereiken en werkt daarom in dit gebied.

Wat doet AMG Oeganda?
Het onderwijs in Oeganda is gratis, maar er zijn wel kosten voor schoolspullen, maaltijden en medische zorg. Om te voorkomen dat kinderen uit de allerarmste families stoppen met school vanwege deze kosten, neemt AMG Oeganda via sponsoring de schoolkosten voor haar rekening en bouwt onze partnerorganisatie samen met de school aan de kwaliteit van de leraren.

Na schooltijd ontvangen de kinderen via AMG aanvullend, christelijk onderwijs en leren ze vaardigheden zoals probleemoplossend vermogen en leiderschap. Met deze kennis kunnen de kinderen verandering realiseren in de gemeenschap. AMG nodigt regelmatig ook de ouders uit voor leerzame bijeenkomsten en docenten volgen trainingen.

Onze droom
Ons streven is dat de kinderen zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandige burgers met christelijke waarden en normen. Ondanks dat veel kinderen geen rolmodellen hebben gehad, kunnen ze er zelf wél één worden door de economische en sociale keuzes die ze maken.

De steun van sponsors maakt dus niet alleen verschil voor slechts één kind, maar heeft impact op de hele gemeenschap. Goed, christelijk onderwijs leert kinderen de benodigde vaardigheden om een hoopvolle toekomst tegemoet te gaan en armoede te doorbreken!

‘Het opleiden van kinderen uit de sloppenwijken is een geweldige investering om het leven van de families en de hele gemeenschap te verbeteren!’

/ SPONSORKINDEREN IN DIT LAND

Meer informatie

over het sponsorprogramma in dit land
sponsoreenkind@woordendaad.nl of 0183-611874

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring